El Consorci i el Tecnocampus s'alien per formar els professionals de les residències geriàtriques del Maresme

El curs és pioner al nostre país i podria ser un model escalable a tot Catalunya

Ahir es va presentar públicament el Curs d'expert en cures covid-19 i síndromes geriàtrics per a professionals de residències, que s'emmarca en la campanya "+salut x a un futur millor. Superem junts la covid al Maresme". L'objectiu de la campanya, que organitza el Consorci, és millorar a la nostra comarca l'abordatge de la covid, de les seves seqüeles i de la relació amb les famílies. 

Tal com es va dir ahir al webinar de presentació del curs a les residències geriàtriques del Maresme, situacions excepcionals requereixen de mesures excepcionals. Aquest és el motiu pel qual el curs s’incorpora a la campanya + salut x a un futur millor i aquesta primera edició s'adreça exclusivament als professionals de les residències maresmenques a un preu especial, que suposa el 50% del que serà la matrícula en edicions posteriors.

La necessitat. Una de les lliçons que ens deixa la covid és la necessitat de revisar el model d'atenció a la gent gran. De fet, les residències geriàtriques són un element clau en la gestió de la pandèmia, com veiem sovint als mitjans de comunicació. Per aquest motiu, resulta del màxim interès capacitar als cuidadors amb eines bàsiques assistencials dins del seu entorn de treball habitual, i el Consorci ha cercat la complicitat del Tecnocampus per dissenyar un curs adreçat específicament als més de 300 professionals que treballen a les residències geriàtriques del Maresme (personal d'infermeria, responsables higienicosanitaris, auxiliars d'infermeria, auxiliars de gerontologia  i fisioterapeutes).

El contingut. El curs començarà el desembre i finalitzarà l'abril. Consta de 150 hores lectives que combinen el format online i pràctiques en tallers presencials de grups reduits, que es faran en dissabte per afavorir la conciliació. Formarà professionals en el maneig (cribratge, valoració i/o intervenció) de la dificultat respiratòria, les síndromes geriàtriques, la malnutrició, la deshidratació i la disfunció deglutòria, i la rehabilitació posterior de l'estat funcional.

Presentació pública. José Luis Checa, director de la Fundació Tecnocampus, i Ramon Cunillera, gerent del Consorci, van signar ahir el conveni de col·laboració per tirar endavant aquest curs i posteriorment, a la tarda, el van presentar a través d'un webinar als responsables d'una vintena de residències del Maresme. Els van acompanyar els codirectors del curs, Pere Clavé, director acadèmic del Consorci, i Manuel Garnacho, director de l'Escola de Ciències de la Salut del Tecnocampus, i les coordinadores docents, Mari Carmen Ruiz, directora de la residència Sant Josep, i Vanesa Rodíguez, professora del Tecnocampus.

Impulsem la recerca d'impacte local. La campanya d'enguany, + salut x a un futur millor, s'orienta a recaptar fons per a projectes de recerca sobre la covid desenvolupats pels professionals del Consorci i que proporcionin resultats que es puguin traslladar a la millora de la salut, de l'autonomia i de la qualitat de vida dels maresmencs que pateixen o han patit aquesta malaltia.

[+] Per a més informació sobre el curs fes clic aquí

[+] Per a més informació sobre el programa Impulsem la recerca i la campanya + salut x a un futur millor  ves a impulsemlarecerca.csdm.cat

Josep Lluís Checa i Ramon Cunillera durant l'acte de la signatura del conveni per promoure activitats formatives entre les dues institucions
Josep Lluís Checa i Ramon Cunillera durant l'acte de la signatura del conveni per promoure activitats formatives entre les dues institucions