Actualitat

Notícies

L’Hospital de Mataró participa en un estudi sobre l'art com a teràpia del càncer

Un total de 432 pacients d'arreu de Catalunya participen en aquesta investigació que permetrà avaluar l'eficàcia de l'artteràpia en els nivells d'ansietat i depressió de les persones que pateixen càncer, així com la qualitat de vida i les capacitats d'afrontament de la malaltia.

[ Llegir més ]

Obre a Mataró un centre públic per atendre urgències sanitàries de baixa complexitat

El Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Maresme va entrar en funcionament a Mataró la setmana passada per donar cobertura a la ciutat i a 14 municipis més de la comarca del Maresme. Un equip del Consorci va participar molt intensament en l'elaboració del pla funcional d'aquest equipament que donarà cobertura a una població de 270.000, conjuntament amb el SEM i l'ICS. Quant al seu funcionament, el cap de Servei d'Urgències de l'Hospital de Mataró, hi està en contacte per a la definició de protocols comuns i, sobretot, de fluxos de pacients.

[ Llegir més ]

Conservas Dani, patrocinador principal de la campanya “+salut x a un futur millor”

Conservas Dani ha donat 10.000€ a la campanya "+salut x a un futur millor" i n'esdevé patrocinador principal. El Consorci Sanitari del Maresme, impulsor de la campanya, destina els diners recaptats a projectes de recerca i de formació per millorar l'abordatge de la malaltia i de les seves seqüeles a la comarca.

[ Llegir més ]

Deixa de fumar, la teva altra vacuna

Aquest és el lema de la Setmana Sense Fum que se celebra del 25 al 31 de maig. El Consorci Sanitari del Maresme participa un any més promovent l’enquesta en línia de la XXII Setmana sense fum 2021, amb l'objectiu de continuar sensibilitzant la població del Maresme. Participa-hi fent clic aquí!

[ Llegir més ]

El Consorci rep 600.000€ per millorar la qualitat de vida de la gent gran en el marc del projecte "Mataró, ciutat cuidadora"

"Mataró-Maresme: ecosistema d'innovació per a les ciutats cuidadores" consta d’un pressupost de 4,6 milions d'euros, que la Generalitat de Catalunya subvenciona al 50%. El paper del Consorci se centrarà en millorar el diagnòstic de la fragilitat i de la disfàgia en gent gran, així com en posar en marxa tractaments innovadors per a un envelliment saludable i autònom.

[ Llegir més ]

L’Hospital de Mataró atén cada any 400 maresmencs afectats de Parkinson

El Servei de Neurologia ha posat en marxa una nova consulta específica per a aquests pacients, amb l'objectiu d'atendre'ls de forma més personalitzada i oferir-los diferents tractaments quan la malaltia està en fase avançada.

[ Llegir més ]

Per Sant Jordi, contes i roses al Consorci

A més d’obsequiar amb una rosa als nostres professionals, avui celebrem la diada de Sant Jordi amb dos contes per repartir entre els infants que estiguin ingressats a l'Hospital de Mataró o que hagin de visitar-se o fer-se una prova en algun dels centres del Consorci.

[ Llegir més ]

Conmasa dona suport a la campanya “+ salut x a un futur millor” per lluitar contra la covid al Maresme

L’empresa familiar dedicada a la venda d'articles de fontaneria, sanejament, material elèctric, climatització, calefacció i energies renovables, s'implica en la lluita contra la Covid-19 a través de la campanya "+salut x a un futur millor" amb la que el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) finança projectes de de recerca i de formació per millorar l'abordatge de la malaltia i de les seves seqüeles a la comarca.

[ Llegir més ]

Es posa en marxa el gestor de cues a l'Hospital de Mataró

Ja estan actives les funcions de Laboratori, Sintrom, Atenció a l'Usuari i Informació sobre visites i proves, amb l'objectiu de gestionar el flux de pacients en aquestes àrees. En una segona fase s'activaran les opcions de Consultes Externes, Diagnòstic per la imatge i Salut Mental.

[ Llegir més ]