Actualitat

Notícies

Consulta a un professional

La cura dels professionals sanitaris

Cuidar els nostres professionals és clau i un ingredient bàsic de la qualitat assistencial, per això, l'estratègia #ConsorciSaludable s'orienta a la salut global de les persones treballadores, incloent-hi el benestar psico-emocional. Des de l'any passat, doncs, les revisions mèdiques que l'equip sanitari del Servei de Prevenció realitza als professionals incorporen de forma rutinària l'avaluació de la son i la valoració de l'estat emocional.

[ Llegir més ]
Imatge gràfica d'"Actuem amb seguretat"

La veu dels pacients

La implicació del pacient i els familiars en la seguretat de l'assistència sanitària és un ingredient clau de la qualitat assistencial en el seu conjunt. En aquest context, al menú "Usuaris" del nostre web obrim la pàgina "Actuem amb seguretat" per promoure la conscienciació de pacients i familiars i informar la ciutadania de diferents iniciatives en aquest àmbit.

[ Llegir més ]
Presentació de l'adhesió a la Xarxa Domum

L’Hospital de Mataró s’adhereix a la Xarxa Domum per humanitzar l’atenció en oncologia

Domum és un model innovador que fomenta el benestar emocional de les persones amb càncer. S'han adequat dos espais amb finalitat terapèutica: la sala d'espera de l'hospital de dia onco-hematològic, i una sala polivalent per acollir activitats.

[ Llegir més ]

L'Hospital de Mataró serveix diàriament fins a 50 dietes texturitzades als pacients ingressats amb disfàgia

El centre és pioner en aquesta adaptació del menjar a nivell hospitalari que, a diferència dels triturats convencionals en forma de puré, treballa els plats des de tres vessants: la textura i viscositat, el contingut calòric i proteic i l'adaptació organolèptica (plats apetitosos, amb sabor i una bona presentació). Els pacients han valorat amb un "notable alt" els nous menús.

[ Llegir més ]

Col·laboració entre metges vasculars i internistes per millorar l'atenció del pacient ingressat

Tots els pacients que siguin intervinguts d'una cirurgia vascular i estiguin ingressats a l'Hospital, rebran també l'atenció d'un professional de Medicina Interna per controlar els seus problemes mèdics previs o de nou diagnòstic. Es millora així l'atenció al malalt vascular, normalment d'alta complexitat, durant el seu ingrés, sobretot si pateix hipertensió, diabetis, insuficiència cardíaca, malaltia pulmonar o insuficiència renal. Aquesta col·laboració entre especialistes permet disminuir els dies d'ingrés, els reingressos i les complicacions.

[ Llegir més ]

Obres de millores a les unitats d’hospitalització, nounats i quiròfanss

Les obres, que es van iniciar al mes de juny, tindran una durada aproximada de quatre mesos amb una inversió total de 322.000€. 

[ Llegir més ]

La unitat docent de peu i turmell del Consorci, acreditada a nivell europeu

L'equip format per Gustavo Lucar i Manel Ballester ha rebut l'acreditació de la Societat Europea de Cirurgia de Peu i Turmell (EFAS) com a unitat docent. Un reconeixement europeu per la tasca assistencial i formadora d'aquesta unitat, que podrà formar professionals internacionals en aquesta especialitat. Actualment, només hi ha tres centres a tot l'Estat amb aquesta acreditació.

[ Llegir més ]

L’Hospital de Mataró, centre català que formarà residents de cirurgia de tota Espanya en patologia mamària

El curs presencial serà el 27 i 28 de setembre i està dirigit a R1, R2 i R3 de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu i d'altres especialitats quirúrgiques. L'objectiu és que els residents es familiaritzin amb la patologia mamària, tant benigna com maligna, i que adquireixin habilitat en el maneig d'aquests pacients.

[ Llegir més ]

Nou laboratori de recerca en salut bucodental a l'Hospital de Mataró

Permetrà avaluar, amb la incorporació d'un higienista, la salut bucodental de les persones que participen en estudis i investigacions dels professionals del Consorci.

[ Llegir més ]