Actualitat

Notícies

Formem especialistes en cirurgia ambulatòria

Oberta la inscripció de la segona edició del Curs d'especialització en CMA (Cirurgia Major Ambulatòria) que organitza el Consorci i que s'iniciarà el mes d'octubre. L'objectiu és donar les eines i els coneixements als professionals que ja desenvolupen la seva tasca dins l'àmbit quirúrgic o que volen conèixer els fonaments per poder implementar la CMA en el seu centre sanitari, facilitant-los-hi recursos teòrics pràctics, així com la possibilitat de conèixer una experiència d'èxit.

[ Llegir més ]

Tesi doctoral de Cristina Surís

Cristina Surís, infermera del Consorci, va realitzar la setmana passada la lectura i defensa de la seva tesi titulada "Títol de la tesi: "Estudi de la prevalença i descripció d'un nou mètode diagnòstic per a l'ili paralític postoperatori".

[ Llegir més ]

L'Hospital de Mataró finalitza la segona fase d'obres per ampliar el bloc quirúrgic i disposar d'un nou hospital de dia oncològic

Els serveis mèdics s’han traslladat de la planta baixa a la planta -2, una àrea de treball més gran, millor dotada tecnològicament i amb llum natural (és l’espai on abans hi havia l’arxiu d'històries clíniques) i està previst que a la tardor el servei de rehabilitació es traslladi també a la planta -2. En aquest moviment s’han reubicat i remodelat les aules de formació, que es mantenen a la mateixa planta.

[ Llegir més ]

Reserva't la data: parlem del suïcidi

El Consorci, en col·laboració amb l'associació mataronina Mans Amigues i l'Ajuntament de Mataró, organitza una taula rodona el 9 de setembre per commemorar el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi. L'acte, que està obert a tothom interessat a contribuir en la prevenció d'aquest fenomen (sanitaris, docents i ciutadania en general), tindrà lloc a les 12h a la Sala d'Actes de l'Hospital de Mataró.

[ Llegir més ]

Infermeres i auxiliars participen en la millora de la planificació de la seva feina

L'àrea de planificació d'infermeria ha iniciat un procés conjunt amb professionals per millorar-ne l'accessibilitat i apropar la seva activitat a les persones a qui dona servei. Cada mes nou infermeres i auxiliars es reuneixen amb Daría Rubio, directora d'infermeria, i M. Carmen Ruiz, cap d'àrea de planificació, per abordar conjuntament accions de millora en aquest àmbit, d'acord amb un dels objectius establerts al Pla estratègic 2025.

[ Llegir més ]

Beca PERIS per al projecte de millora del diagnòstic i tractament de la incontinència fecal en les dones de Mataró

Es tracta d'una malaltia infradiagnosticada i infratractada, que pateixen entre un 5 a un 15% de la població, principalment dones, i que afecta molt negativament a la seva qualitat de vida. És un dels 22 projectes seleccionats per la Generalitat, d'entre els 76 presentats, i ha aconseguit una beca PERIS de recerca en Atenció Primària de 151 mil euros.

[ Llegir més ]

Validació internacional d'un nou índex per cribrar la fragilitat dissenyat per un equip del Consorci

La revista "Age & Ageing", primera del món en factor d'impacte en geriatria, ha publicat l’estudi que valida l'eficàcia de l’índex electrònic de cribratge de fragilitat (e-SIF, segons les seves sigles en anglès). Aquesta eina innovadora, única al món, treballa amb 42 condicions clíniques per classificar la població anciana en quatre nivells segons el risc de patir fragilitat. Està pensada perquè l'utilitzin principalment els equips d’atenció primària amb l’objectiu de prevenir el deteriorament físic de la gent gran i, per tant, promoure la seva autonomia i qualitat de vida.

[ Llegir més ]

Dues noves dietes per als pacients ingressats a l'Hospital de Mataró: halal i vegetariana

La nova oferta respon a la necessitat existent entre la població i aquestes dues dietes se sumen a les prop de 60 que compta el servei de restauració. L'objectiu és que una adequada alimentació, adaptada a les seves necessitats i preferències, pugui beneficiar la recuperació del pacient. Ens ho explica en un vídeo la Mireia Arús, cap del Servei de Dietètica i Nutrició.

[ Llegir més ]

20 alumnes presenten els seus treballs finals de postgrau

Es tracta de la vuitena edició d'aquest Postgrau en Recerca i Innovació en Ciències de la Salut, una oferta formativa ja consolidada al Consorci, pel que han passat més de 160 alumnes.

[ Llegir més ]