Actualitat

Notícies

"Llibre Viu" arriba al Consorci

Els professionals i usuaris de l'Hospital de Mataró tenen al seu abast llibres i revistes de segona mà perquè, de forma totalment gratuïta, els agafin per llegir-los allà mateix o, si s'ho estimen més, se'ls enduguin a casa (no cal retornar-los). Aquest material de lectura es troba disponible en expositors de lliure accés, ubicats en diversos punts del centre. Progressivament, els expositors de "Llibre Viu" s'aniran instal·lant a la resta de centres del Consorci. 

[ Llegir més ]

Examen ràpid i "in situ" de les mostres citològiques de nòduls tiroidals

Els beneficis d'aquest treball conjunt entre els equips de Diagnòstic per la Imatge i Anatomia Patològica, amb la utilització de la tècnica ROSE (rapid on-site evaluation), són accelerar el diagnòstic i minimitzar al màxim la repetició de la prova.

[ Llegir més ]

La nova figura del referent de benestar emocional a l'atenció primària, clau en la prevenció de problemes de salut mental

L'objectiu d'aquests professionals que s'han incorporat a l'atenció primària del Consorci és prevenir i treballar el malestar emocional de la població i donar eines a les persones per aprendre a gestionar les situacions que generen ansietat, a través, principalment, d'intervencions grupals. Lucía Giol, referent de benestar emocional i comunitari (RBEC) del CAP Cirera Molins, ens explica en el vídeo adjunt les funcions d'aquesta nova figura.

[ Llegir més ]

Objectiu: atendre abans al pacient d’Urgències

Aquest mes entra en funcionament el nou model organitzatiu dissenyat per un equip multidisciplinari de professionals que treballen en aquesta àrea. El canvi ve motivat pels bons resultats de la darrera prova pilot: es redueix substancialment el temps mig d'estada del pacient a Urgències, des de l'arribada fins a l'alta.

[ Llegir més ]

El Servei de Farmàcia i la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés renoven la certificació ISO 9001

Ambdós serveis renoven l’aposta per la qualitat i l’excel·lència i s’alineen amb la línia 1 del Pla Estratègic 2025 que persegueix “Millorar l’experiència dels pacients” i amb la línia 2, “Obtenir els millors resultats mitjançant la transformació dels serveis hospitalaris i el redisseny de processos assistencials”.

[ Llegir més ]

El Consell Rector aprova la política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC)

D'acord amb els objectius establerts en el Pla estratègic 2025, aquest document descriu els compromisos i les àrees d’intervenció prioritàries per fer del Consorci una organització cada cop més humana, més autèntica i més sostenible, en línia amb els reptes definits per l'Aliança Catalunya 2030.

[ Llegir més ]

Com faries una ciutat més cuidadora?

El Consorci Sanitari del Maresme col·labora en aquesta jornada d'ideació i innovació que se celebra el dia 30 de març i que organitza la Fundació Tecnocampus i l’Ajuntament de Mataró, en el marc del projecte PECT Mataró-Maresme: ecosistema d'innovació per a les ciutats cuidadores.

[ Llegir més ]

Joaquim Casanovas, nou president del Consorci Sanitari del Maresme

Ha estat nomenat pel conseller de Salut, Manel Balcells, i substitueix en el càrrec a Josep Mañach, que ha exercit com a president des del 2011 i al qual agraïm els serveis prestats.

[ Llegir més ]

Ioga en cadira per a persones que conviuen amb el càncer

Amb aquesta activitat s'estrena la sala DOMUM de l'Hospital de Mataró, una donació de la fundació Nous Cims amb qui el Consorci ha signat un conveni de col·laboració. Aquesta entitat finança l'adequació d'espais a fi d'humanitzar l'atenció als pacients oncològics en centres hospitalaris catalans. El projecte DOMUM també ha adequat la sala d'espera del nou hospital de dia oncohematològic, que s'està acabant de construir a la planta baixa del centre.

[ Llegir més ]