Actualitat

Notícies

L'activitat de l'Hospital de Sant Jaume es reubicarà en altres centres

Ara s'obre un període de quatre mesos per planificar aquest moviment, que ve obligat per l'aplicació de la normativa de protecció contra incendis. La reubicació serà transitòria fins al primer trimestre de 2027, quan entrarà en funcionament el nou Hospital d'Atenció Intermèdia de Mataró, que tindrà 244 llits i serà el segon més gran de Catalunya.

[ Llegir més ]
Sortida de la IluroMarxa 2024

Èxit rotund: 400 persones participen a la IluroMarxa!!

Gràcies a totes les persones i entitats que, amb la seva col·laboració desinteressada, han fet possible la primera edició d’aquesta trobada lúdic-esportiva i solidària, organitzada per un grup de professionals del Consorci en el marc del 25è aniversari de l’Hospital de Mataró i en benefici de la fundació Proyecto Alpha. L’objectiu era arribar als 300 inscrits, expectativa que es va superar de llarg.

[ Llegir més ]
Programa d'intensificació

15 professionals becats pel Consorci per poder investigar

El comitè del Programa d’intensificació ha decidit becar 15 treballs dels treballs presentats. Gràcies a aquestes beques, 7 infermeres, 3 metges, 2 psicòlegs, 1 dietista-nutricionista, 1 biòloga i 1 farmacèutica podran dedicar part de la seva jornada laboral a fer recerca clínica, innovació o a finalitzar la seva tesi doctoral.

[ Llegir més ]

L'Hospital de Mataró, el segon millor centre per parir a Catalunya

És el millor valorat de tot el país en quant el seguiment i control de l'embaràs, part i puerperi, i 8 de cada 10 dones que han tingut en aquest centre el seu nadó el tornarien a escollir. La Gisela Baz i la Mireia Bruna ens expliquen en uns videos la seva experiència després de parir al nostre centre.
 

[ Llegir més ]

Més de la meitat dels articles del 2023 són de primer quartil

Durant l'any passat, els professionals del Consorci van publicar un total de 79 articles científics, 72 dels quals indexats. D'aquests, el 56% han estat publicats en revistes de primer quartil (les més rellevants de cada especialitat), mentre que en 2022 aquest percentatge va ser del 34%, el que suposa una important millora qualitativa.

[ Llegir més ]

Cafè i salut: un nou espai a Mataró per conversar, compartir i cuidar-nos

Els professionals del CAP Cirera-Molins organitzen mensualment xerrades gratuïtes sobre temes de promoció de la salut com alimentació, activitat física, aficions i relacions socials. Es fan amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró, al centre cívic de Molins, i avui és la primera activitat "Parlem de nutrició i alimentació saludable", amb la nutricionista Silvia Ribes i la infermera Mireia Bancells.

[ Llegir més ]

100 intervencions d'una innovadora tècnica quirúrgica: extirpació de la vesícula i dels càlculs de la via biliar en un sol acte

Aquest mes de març s'ha fet, a l'Hospital de Mataró, la cirurgia número 100 d'exploració de la via biliar per coledocolitiasis al nostre centre. És una tècnica innovadora que es va iniciar al centre l'any 2020 i que permet tractar les litiasis (pedres) de la via biliar principal en la mateixa cirurgia en la qual s'extirpa la vesícula (colecistectomia) per via laparoscòpica.

[ Llegir més ]

Rècord de participació al Maresme en el Programa de detecció precoç de càncer colorectal

Aquest diumenge, 31 de març, se celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Còlon i Recte, el tumor més freqüent a Catalunya. Si es detecta a temps, és més fàcil de tractar, i per això és, probablement, un dels millors exemples de com la detecció precoç millora les probabilitats de supervivència del pacient.

[ Llegir més ]

El Consorci s’adhereix al manifest sobre el bon ús de les pantalles

Sara Sòria, psicòloga clínica del Consorci, forma part de l'equip impulsor i redactor d'aquest comunicat amb consells sobre l'ús adequat de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per a les famílies i on reclamen prendre mesures basades en l'evidència científica, creació de campanyes preventives, més formació i més recerca.

[ Llegir més ]