Actualitat

Notícies

L'esforç ha valgut la pena!

Repte “360º Pedraforca” assolit!!

Dissabte passat, 30 professionals del Consorci es van reunir a Gòsol per fer la volta a la base del Pedraforca: una ruta de 17 km amb un desnivell acumulat de 642m. Els participants, que van comptar amb tres guies professionals, han estat alumnes dels cursos de marxa nòrdica del programa “Consorci Saludable”; la propera edició d’aquest curs s’obrirà tindrà lloc el primer semestre del 2023.

[ Llegir més ]

La resistència antimicrobiana, una pandèmia silenciosa

El Consorci s'adhereix a la campanya de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses per l'ús prudent d'antibiòtics que porta per lema "Aturem la pandèmia silenciosa de les resistències antimicrobianes! Més ≠ Millor" i que vol donar visibilitat a la problemàtica de les resistències i la importància de fer un ús òptim dels antibiòtics. Està promoguda des del grup de treball inPROA-Cat (Grup d'Infecció Nosocomial i PROA) de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SCMIMC).

[ Llegir més ]

Nova ubicació del Servei de Rehabilitació al soterrani 2

Dilluns 21 entra en funcionament el nou espai de Rehabilitació al soterrani 2, davant de les actuals consultes externes del Servei. L'espai comptarà amb un total de 340 m² en una mateixa planta.

[ Llegir més ]

Nova senyalització a Consultes Externes

L'Hospital de Mataró ha re-nomenat les sales d'espera de les consultes externes i de l'àrea de Rehabilitació, al soterrani 2, per afavorir l'orientació als usuaris a partir de la informació proporcionada pel gestor de cues.

[ Llegir més ]

Tens dubtes sobre el procés de l’eutanàsia?

A la nostra pàgina web trobaràs informació sobre el dret a sol·licitar i rebre la prestació de l'eutanàsia.

[ Llegir més ]

L'Hospital de Mataró posa en marxa un segon TAC que permet augmentar el nombre d'exploracions

Un nou TAC d'última generació s'instal·larà durant el primer trimestre de 2023, però ara ja funciona un equip provisional per reduir la llista d'espera. Durant l'últim any s'han renovat diversos equips de diagnòstic per la imatge que permeten realitzar proves que fins ara no es podien fer a l'Hospital.

[ Llegir més ]

Els anestesistes Isabel Fábregas i Sergio Vitale, finalistes en els premis CSC Impulsa amb el projecte "Comunica el teu dolor"

La setmana passada van presentar el seu projecte a la gala celebrada al Cosmocaixa i van ser un dels 16 projectes finalistes, d'entre els 61 presentats a aquesta primera edició dels premis CSC Impulsa, que ha volgut detectar, reconèixer i donar suport a les iniciatives innovadores d'entitats sanitàries. No us perdeu el vídeo de presentació que trobareu adjunt a la notícia.

[ Llegir més ]

Les persones amb malaltia renal ja es poden visitar a l'Hospital de Mataró

La consulta funciona des de fa un any i mig i ja ha atès més de 280 pacients per al control de la seva patologia. Gràcies a l'acord de col·laboració amb l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, aquests pacients ja no s'han de desplaçar fins a Badalona.

[ Llegir més ]

L’Hospital de Mataró opera més del 40% de les hèrnies inguinals per laparoscòpia

És un percentatge molt superior al que realitza la majoria d'hospitals, tot i que és la tècnica amb més avantatges per al pacient. Durant el 2021, l'equip de cirurgia del centre va realitzar 400 intervencions d'hèrnies inguinals i el 44% es van fer amb aquesta tècnica menys invasiva. 

[ Llegir més ]