Centres

Centre de Salut Mental d’El Masnou

Contacta’ns

Torrent de Can Gaio, 17

(edifici Centre d'Atenció Primària d'Ocata)

08320 el Masnou

Tel. 937 417 787

Com arribar

Horari del centre

Centre de Salut Mental Infantojuvenil:  De dilluns a dimecres, de 8.30 a 15.00 hores i divendres, de 8.30 a 14.30 hores.
Drogodependències: De dimarts a dijous de 8.00 a 15.00 hores.

Història

El Centre d'Atenció Primària (CAP) d'Ocata es va inaugurar l'any 2009. L'edifici es va planificar per instal·lar serveis d'atenció primària (planta baixa), i serveis ambulatoris de salut mental (segona planta) que donin cobertura a la població del Baix Maresme, amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat dels serveis a la població.

El mateix any 2009 va començar a funcionar el Centre de Salut Mental d'Adults del Maresme Sud. Per raons pressupostàries, va quedar pendent de desplegar el Centre de Salut Mental d'Infantojuvenil i el Centre d'Atenció i seguiment a les drogodependències, posant-se en marxa al març de l'any 2018.

L'objectiu és oferir una atenció integrada i multidisciplinar en salut mental i addiccions a la població del Maresme sud apropant els serveis a l'atenció primària i a la comunitat, en proximitat als usuaris i llurs famílies.

Activitat del centre

Centre de Salut Mental Infantojuvenil

Ofereix atenció ambulatòria centrada en els problemes de salut mental de la població infantojuvenil (fins als 18 anys). Trastorns del comportament, problemes emocionals, o dèficit d'atenció entre altres. Disposa de consultes d'avaluació i de tractament dirigides per psicòlegs, psiquiatres, infermeres i treballadors socials, en coordinació amb el CSMIJ de Mataró i els dispositius hospitalaris com Hospital de dia o la Unitat d'hospitalització de l'Hospital de Mataró.

Centre Atenció i seguiment de drogodependències

Atén joves amb problemes de consum o abús de substàncies com cànnabis, alcohol o altres drogues. Ofereix avaluació i tractament ambulatori  amb la participació de psicòlegs, psiquiatres, infermeres, treballador social i educadors socials assegurant una coordinació efectiva amb l'atenció primària, els dispositius hospitalaris i socials del territori.