Residència Familiar i Comunitària

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) està acreditat per a la formació sanitària especialitzada (MIR, FIR, EIR, PIR i LLIR) des de 1994.

Actualment hi ha 21 especialitats acreditades, de les quals s'ofereixen anualment places d'especialistes en formació a les convocatòries FSE estatals. 

El cap d’estudis és el Juan Carlos Montero.

Contacteu amb l’equip d’Atenció Familiar i Comunitària a: docenciaafic@csdm.cat

Especialitats: documentació bàsica i formació transversal

Programa de formació transversal per a especialistes en formació

Protocol del Servei d’Urgències

Especialitats Tutors Caps de servei Anys Places acreditades GIFT / Protocol
Infermeria Familiar i Comunitària Juan Carlos Montero 
(jmontero@csdm.cat)
Natàlia Gil
(ngilal@csdm.cat)
Emili Burdoy
(eburdoy@csdm.cat)
2 8 GIFT / Protocol
Medicina Familiar i Comunitària Juan Carlos Montero 
(jmontero@csdm.cat)
Natàlia Gil
(ngilal@csdm.cat)
Emili Burdoy
(eburdoy@csdm.cat)
4 11 GIFT / Protocol

Raons per fer la residència al CSdM

Assistència

Gran volum d'activitat assistencial

L’any 2022 els centres d’atenció primària del Consorci van atendre un total de 519.725 visites, distribuides de la següent forma: 160.957 visites a Argentona, 192.786 visites a Cirera-Molins i 165.982 a Mataró Centre.

Centre d'atenció integral

El Consorci Sanitari del Maresme garanteix la continuïtat assistencial a través de la seva cartera de serveis: un centre d'atenció hospitalària d'aguts, tres centres d'atenció primària amb cinc consultoris locals, dos centres d'atenció sociosanitària, un centre d'atenció social i un centre d'atenció de salut mental i addiccions. L'Hospital de Mataró dóna servei a 278.954 persones, des de Premià de Mar fins a Arenys de Munt, i l'àrea d'influència de salut mental i addiccions inclou tot el Maresme, unes 445.720 persones. La plantilla del CSdM supera els 2.000 treballadors.

UCI polivalent

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital de Mataró, és l'equip que atén el pacient crític o en risc de ser-ho, garantint una atenció de qualitat, segura, humana i ètica.

Assistim a pacients amb patologia mèdica, quirúrgica, coronària, neurològica (ictus), i politraumàtics sense afectació cranial. Amb capacitat per 22 llits, funcionals i equipats (acreditació per 20 llits), que es distribueixen en dues unitats diferenciades (UCI A i UCI B).

L'especialitat de Medicina intensiva és dinàmica i canviant, sent primordial la contínua formació dels nostres residents amb l’objectiu que siguin líders i experts en àrees com el suport vital, el xoc refractari, la sèpsia, el traumàtic, la donació d'òrgans, etc.

Unitat de Medicina de l'Esport

El Consorci Sanitari del Maresme disposa d'una Unitat de Medicina de l'Esport per atendre les lesions agudes derivades de l'entrenament o les competicions esportives dels clubs federats de la zona del Maresme. Ofereix atenció especialitzada, experta i d'alta tecnologia per a les lesions derivades de l'entrenament i les competicions esportives.

Premis i reconeixements

L'Hospital de Mataró ha estat guardonat diversos anys amb el TOP 20 en Gestió Hospitalària dins de la categoria de Grans Hospitals. Entre les nombroses certificacions de qualitat expedides per entitats avaluadores destaquen les obtingudes pel servei de Farmàcia i la Unitat de Cirurgia sense Ingrés. El Departament de Salut i el Servei Català de la Salut (CatSalut) han reconegut projectes i programes portats a terme pels treballadors de l'Hospital.

L’any 2021, l’Hospital de Mataró va rebre el premi TOP 20 en l’àrea d’Atenció al Pacient Crític, com a millor hospital públic d'Espanya de la seva categoria en aquesta especialitat. També ha estat guardonat en els Premis BSH (Best Spanish Hospital Awards) com a millor hospital en la categoria maternoinfantil.

Al llarg de l'any 2022, un total de 14 professionals del Consorci Sanitari del Maresme van ser premiats pels seus treballs.

Docència

Dimensionament proporcionat entre el nombre d'adjunts i de residents a cada especialitat

Aquest fet facilita la docència personalitzada i la possibilitat de prestar més atenció al resident. La plantilla de metges i infermeres de l'Hospital de Mataró té una mitjana d'edat jove. Actualment a l'Hospital hi ha 95 residents.

Recerca

Facilitats per fer el doctorat i unitat de recerca pròpia

L'Hospital de Mataró disposa de doctors que poden ser directors de tesi. També facilita l'inici dels estudis de doctorat amb l'adscripció a les principals línies de recerca de l'Hospital: fisiologia digestiva; malalties infeccioses respiratòries; envelliment, dependència i nutrició; avaluació de la qualitat assistencial i els serveis sanitaris, i aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en l'àmbit de la salut. La Fundació Salut és la fundació privada sense ànim de lucre del CSdM que fa la recerca a través d'una unitat de recerca pròpia.

Participació en assajos clínics i recerca en els camps nacional i internacional

Cadascuna de les especialitats té línies de recerca consolidades a través de les quals s'han portat a terme projectes de recerca i assaigs clínics d'àmbit català, espanyol i internacional. El grup de recerca sobre fisiologia digestiva del CSdM, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, forma part del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa en Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBEREHD) de l'Institut de Salut Carles III (Ministeri de Ciència i Innovació).

Entorn

Bona qualitat de vida a Mataró

Com a capital del Maresme, Mataró disposa de tots els serveis associats a una capital de comarca. Amb un clima suau durant tot l'any, s'hi poden fer nombroses activitats a la natura atesa la proximitat de la ciutat al mar i la muntanya.

Bon ambient de treball

L'existència d'unitats docents multiprofessionals i de nombrosos centres dedicats a diversos tipus d'atenció al pacient (sociosanitari, atenció primària, salut mental, hospital d'aguts) estimula l'entesa i la col·laboració entre els professionals de les diverses especialitats del Consorci Sanitari del Maresme.

Vídeos

Gerent: Rafael Lledó

Caps d’estudi: Esther Mans i Juan Carlos Montero

Recerca: Mateu Serra i Elisabet Palomera

Condicions de treball

Residents de Medicina, Psicologia, Psiquiatria i Farmàcia

Jornada laboral

La jornada anual dels residents és de 1.688 hores.

Retribució

  • 1r any 19.741,06 euros bruts anuals
  • 2n any 21.238,68 euros bruts anuals
  • 3r any 23.068,32 euros bruts anuals
  • 4r any 24.899,16 euros bruts anuals
  • 5è any 26.837,55 euros bruts anuals

Residents d'Infermeria de Geriatria, Salut Mental i Llevadores

Jornada laboral

La jornada anual dels residents és de 1.620 hores.

Retribució

  • 1r any 17.761,07 euros bruts anuals
  • 2n any 19.208,47 euros bruts anuals

Acollida i documentació

Cal tenir present que un cop tingueu assignada la plaça, heu de presentar la documentació tan aviat com us sigui possible.

Lloc: Departament de Persones (soterrani 2)
Persona de contacte: Paqui Cano
Telèfon: 937 417 727
Horari d'atenció: de 8.00 a 10:00 i de 13:00 a 15.00 hores

Document FSE