Aquest és el nou edifici que acollirà el Care City Lab del projecte Ciutat Cuidadora

Està ubicat al carrer Marina, 142. Entre d'altres actuacions, s'hi instal·larà l'ESPAI Fragilitat, que actualment funciona a l'Hospital de Mataró i que lidera l'epidemiòleg Mateu Serra. L'objectiu d'aquest projecte, que està  finançat amb fons FEDER, és avaluar, a través d'un pilotatge amb 400 pacients, l'eficàcia d'un servei assistencial integral per prevenir la fragilitat i promoure l'autonomia entre la gent gran.

La Regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut de l'Ajuntament de Mataró, Laura Seijo, va organitzar ahir una visita a l'edifici que ha d'acollir algunes de les actuacions del projecte europeu PECT Mataró-Maresme: ecosistema d'innovació per a les ciutats cuidadores. Hi van assistir representants de totes les organitzacions participants: el Consorci, la Fundació Maresme, la Fundació Hospital i el Tecnocampus Mataró-Maresme.

L'Equip de Suport per a la Prevenció i Atenció Integral a la Fragilitat (ESPAI-fragilitat) es va posar en marxa el novembre passat a l'Hospital de Mataró i compta amb un equip multidisciplinari de 10 professionals d'especialitats diferents.

Ahir les arquitectes municipals van explicar el projecte d'adequació dels espais a les finalitats contemplades en el projecte. Pel que fa l' ESPAI Fragilitat, disposarà de 3 consultes i un espai per a ús comú. Està previst que les obres comencin el maig i acabin a finals de l'any vinent.

[+] Més informació

Edifici que acollirà el Care City Lab
Edifici que acollirà el Care City Lab
Mateu Serra, líder de l'ESPAI Fragilitat, durant la visita
Mateu Serra, líder de l'ESPAI Fragilitat, durant la visita
Mateu Serra amb les arquitectes municipals
Mateu Serra amb les arquitectes municipals