La veu dels pacients

La implicació del pacient i els familiars en la seguretat de l'assistència sanitària és un ingredient clau de la qualitat assistencial en el seu conjunt. En aquest context, al menú "Usuaris" del nostre web obrim la pàgina "Actuem amb seguretat" per promoure la conscienciació de pacients i familiars i informar la ciutadania de diferents iniciatives en aquest àmbit.

Podeu consultar l’espai “Actuem amb seguretat” fent clic a Actuem amb seguretat ' Usuaris ' Consorci Sanitari del Maresme (csdm.cat).

A més, l'equip de Qualitat i Seguretat del Pacient està impulsant una campanya per a aquesta tardor per estimular la identificació activa de les persones que atenem, atès que aquest és un dels aspectes on es generen més errors.

L'objectiu és que professionals, pacients i familiars prenguin consciència de la importància de verificar la seva identitat amb el nom, cognom i data de naixement. Es penjaran rètols informatius en diversos espais dels centres del Consorci, i les pantalles de les sales d'espera també mostraran la campanya.

Objectiu estratègic. Tot plegat respon a les directrius de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i al desplegament de l'objectiu núm. 4 del Pla estratègic 2025 del Consorci: "Reforçar la cultura de la seguretat del pacient".

Imatge gràfica d'"Actuem amb seguretat"
Imatge gràfica d'"Actuem amb seguretat"
Imatge amb l'acció d'identificació activa
Imatge amb l'acció d'identificació activa