Més coordinació al Maresme en l'atenció a la salut mental

La 1a Jornada de professionals referents en salut mental de la comarca aplega 100 professionals

El 60% del treball habitual en un CAP està relacionat amb la salut mental, un repte que més d'un centenar de professionals van abordar divendres passat a l'Hospital de Mataró en una sessió conjunta del Consorci, la Comunitat Terapèutica del Maresme (CTM) i l'Institut Català de la Salut (ICS).

Acordar mecanismes de coordinació entre la xarxa comunitària i la de salut mental i addiccions va ser l'objectiu de la "Jornada per a professionals referents de salut mental i addiccions al Maresme", que va aplegar més de cent professionals.

El Pla d’enfortiment de l’atenció primària i comunitària, impulsat pel Departament de Salut, s'acompanya de la incorporació de nous perfils professionals, com ara nutricionista, fisioterapeuta, higienista bucodental i psicòlegs com a referents de benestar emocional, tots ells ja en funcionament als centres d'atenció primària de la comarca.

Això planteja dos reptes. D'una banda, integrar adequadament aquestes figures en els equips d'atenció primària i comunitària i, de l'altra, coordinar-se de forma eficaç amb els equips que treballen en hospitals o centres especialitzats.

La jornada de divendres passat se centrava en millorar la coordinació entre els equips d'atenció primària i els de la xarxa especialitzada en salut mental i addiccions que actuen al Maresme. Per això, els participants procedien de centres de l'ICS, de la CTM i del Consorci.

[+] Notícies relacionades