L'autonomia del pacient en la presa de decisions mèdiques... on està el límit?

La 4a Jornada del Comitè d'Ètica del Consorci, que se celebra dimecres vinent, 10 de maig, a la sala d'actes de l'Hospital de Mataró, obre el debat sobre els conflictes que poden aparèixer en l'àmbit mèdic quan el què vol una persona i el que necessita no coincideix.

Amb els progressius canvis socials i del discurs bioètic, provocats pel progrés tecnològic i per una informació més propera i immediata, apareix l'autonomia, com un altre principi de la bioètica que condiciona els criteris de beneficència i d'excel·lència professional prioritzats fins fa uns anys.

En una societat on les noves tecnologies i la possibilitat d'obtenir informació immediata sobre temes sanitaris estan a l'abast de tothom, és important que existeixi un bon diàleg entre professionals i pacients, que es fomenti la corresponsabilitat en la presa de decisions tant diagnòstiques com terapèutiques en el sentit més ampli.

Així, en aquesta jornada, oberta a professionals i usuaris, es debatrà el tema de l'autonomia i dels límits en la presa de decisions en casos de gent gran, pacients de salut mental i adolescents, entre altres.

Inscripcions gratuïtes a través del correu electrònic: formacio(ELIMINAR)@csdm.cat

Programa de la 4a Jornada del Comitè d'Ètica del CSdM (PDF 423,09 Kb)

Jornada sobre ètica assistencial
Jornada sobre ètica assistencial