Unitat de Medicina de l'Esport

El Consorci Sanitari del Maresme disposa d'una Unitat de Medicina de l'Esport per atendre les lesions agudes derivades de l'entrenament o les competicions esportives dels clubs federats de la zona del Maresme.

Oferim atenció especialitzada, experta i d'alta tecnologia per a les lesions derivades de l'entrenament i la competició esportives.

La Unitat de Medicina de l'Esport -acreditada per la Generalitat de Catalunya-, està ubicada a l'Hospital de Mataró. Ofereix serveis d'atenció a les urgències, consultes mèdiques ordinàries i de seguiment, intervencions quirúrgiques i tractaments de rehabilitació.

Què cal fer en cas de lesió aguda?

  1. Sol·liciteu al club el full de lesió esportiva, que ha d'estar degudament segellat.
  2. Assegureu-vos de portar la fitxa federativa de l'any en curs.
  3. Aneu a l'Hospital de Mataró. L'atenció urgent especialitzada per a les lesions esportives s'atén les 24 hores, però per facilitar el procés de l'atenció dintre del centre us recomanem que de dilluns a divendres, de 8.00h a 14.00h, i dimarts i dijous de 15.00h a 19.00h, adreceu-vos directament a la Unitat de Medicina de l'Esport (Servei de Rehabilitació, soterrani 2); la resta d'horaris, adreceu-vos al Servei d'Urgències de l'Hospital de Mataró.
  4. És important que porteu els documents dels punts 1 i 2 quan arribeu a l'Hospital de Mataró perquè, en cas contrari, la Unitat de Medicina de l'Esport no us podrà atendre adequadament. Si no els portéssiu, caldrà que els feu enviar arribar el més aviat possible al fax 937 417 779.
  5. Us trucarem per concretar una consulta de seguiment en un termini màxim de 48 hores després de rebre l'alta del Servei d'Urgències.
  6. Truqueu, en cas de dubte, al 937 417 728 de dilluns a divendres, de 8.00h a 20.00h.

Quins altres serveis us oferim?

Inclou: anamnesi, exploració general, exploració física i cardio-respiratòria, antropometria, podoscòpia estàtica, electrocardiograma

Preu individual: 42,33 euros

Preus per grups: preu especial segons el número de persones.

Inclou: anamnesi, exploració general, exploració física i cardio-respiratòria, antropometria, podoscòpia estàtica, electrocardiograma, ergometria amb/sense consum d'oxigen.

Disposem de maquinària pròpia per realitzar proves d'esforç i, també, per realitzar les valoracions cardio-respiratòries i de consum d'oxigen als esportistes que ho precisin.

Tenim, doncs, capacitat per determinar el consum màxim d'oxigen, que és un paràmetre fonamental per planificar l'entrenament.

Tots els pacients realitzen una espirometria prèviament a l'ergometria amb consum d'oxigen.

Preu:

  • 94,86 euros revisió i prova d'esforç amb consum d'oxigen
  • 77,52 euros prova d'esforç amb consum d'oxigen

Inclou: valoració de la petjada del peu amb anàlisi del cicle de la marxa. Aquesta prova determinarà les alteracions en la posició del peu en el moment de caminar.

Preu: 47,43 euros
 

En el cas de clubs, associacions o grups, les valoracions s'organitzen en grups, i el certificat final s'envia al seu responsable.

Unitat de Medicina de l'Esport
Telèfon: 937 417 728
Fax: 937 417 779
E-mail: ume@csdm.cat