L'Hospital de Mataró incorpora l'atenció telefònica urgent ICO 24H per a persones en tractament oncològic

L'objectiu és poder resoldre problemes o dubtes relacionats amb la malaltia o el tractament sense haver d'acudir a Urgències ni esperar a la visita programada. El centre es va incorporar, el passat mes d'octubre a la xarxa de l'Institut Català d'Oncologia, que dona servei a la meitat de la població de Catalunya.

Amb la gran diversitat de tractaments i noves teràpies contra el càncer, amb possibles efectes secundaris i toxicitats fins ara no conegudes, és important poder oferir una atenció telefònica especialitzada a aquests pacients. L'objectiu és poder resoldre problemes o dubtes relacionats amb la malaltia o el tractament sense haver d'anar a Urgències ni esperar a la visita programada.

Així, des de principis d'aquest mes de febrer, l'Hospital de Mataró posa a disposició dels pacients onco-hematològics i familiars un telèfon d'atenció continuada les 24 hores: ICO 24H. Això ha estat possible perquè el passat mes d'octubre, l'Hospital es va integrar a la xarxa de l'Institut Català d'Oncologia (ICO).

Aquest servei d'atenció telefònica urgent atendrà les consultes dels pacients a qualsevol hora del dia i tots els dies de l'any. Així es vol evitar que, davant d'una urgència, el pacient s'hagi de desplaçar i pugui trucar al telèfon 93 401 41 05 on un metge l'atendrà i, segons la situació, aconsellarà què s'ha de fer o, en cas que ho consideri necessari, programarà una visita urgent.

A totes les persones amb càncer que estiguin en tractament actiu per part dels serveis d'Oncologia i Hematologia de l'Hospital de Mataró, se'ls facilitarà una targeta amb tota la informació (telèfon i número d'història clínica) que hauran de tenir sempre a mà per poder fer ús del servei.

Una gran xarxa d'atenció al càncer. El passat mes d'octubre, el Consorci Sanitari del Maresme i l'Institut Català d'Oncologia (ICO) van fer un acord de col·laboració per integrar els Serveis d'Oncologia Mèdica i d'Hematologia Clínica de l'Hospital de Mataró a la Xarxa d'Atenció Oncològica de l'Institut. Així, l'Hospital de Mataró, que atén a una població de més de 276.000 persones i més de 400 pacients reben tractament a l'hospital de dia onco-hematològic cada mes, s'ha incorporat una xarxa de 25 centres hospitalaris que dona servei a prop del 50% de la població de Catalunya (3,7 milions de persones) i atén, en conseqüència, la meitat dels casos de càncer del país.

L'objectiu d'aquest conveni és potenciar l'atenció al càncer al Maresme central, compartint el coneixement i l'experiència dels diferents equips, així com facilitar l'atenció des de la proximitat dels càncers menys freqüents, els més resistents als tractaments estàndards i els que es troben en fase més avançada.

Entrega de la targeta ICO24h
Entrega de la targeta ICO24h