"Tenir conflictes no és problemàtic; el problema ve quan no es gestionen adequadament"

"No es tracta de gestionar el conflicte com a tal, sinó el patiment de les persones implicades", Sònia de Miguel, mediadora de la SCMS

Així de contundent es va mostrar la psicòloga Esther Somoza en una jornada a la que van assistir prop de 100 professionals del Consorci, i afegeix: "el conflicte és consubstancial a les relacions humanes i si les persones que formen part d'un equip diuen que no tenen cap discrepància estan vivint en una falsa harmonia".

La jornada "Lideratge i gestió de conflictes", que va inaugurar Rafael Lledó, gerent del Consorci, s'emmarca en la Setmana Europea de la Mediació, que clou avui i durant la qual s'han dut a terme diverses activitats amb l'objectiu de visualitzar el valor del diàleg i la comunicació no violenta en la gestió dels conflictes interpersonals. Podeu consultar el programa fent clic aquí o en el document adjunt.

Gestionar el patiment. Tenir un conflicte amb una altra persona genera patiment, sobretot si no sabem com abordar-lo i s'allarga en el temps, i això pot danyar la nostra salut mental. Per aquest motiu, #ConsorciSaludable té una línia dedicada al benestar psico-emocional dels professionals i, a través de l'equip de facilitadors de l'Àgora, ofereix suport i acompanyament als professionals que tenen algun conflicte amb algun company o amb el seu comandament i no saben com resoldre-ho.

Altres activitats. A banda d'aquesta jornada, celebrada a la Sala d'Actes, Mª José Grau, metgessa de salut laboral, va presentar dimecres passat la línia de benestar emocional de #ConsorciSaludable en una taula rodona al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya moderada per la societat Catalana de Mediació en Salut (SCMS), amb qui el Consorci té establert un conveni de col·laboració.

Gestió responsable i cura dels professionals. Aquesta iniciativa s'alinea amb els objectius de la línia 3 del Pla estratègic 2025, centrada el desenvolupament professional. Concretament, l'objectiu 11 es refereix a "promoure la capacitat de lideratge dels comandaments i líders de processos2 i fa esment a "reforçar les habilitats pròpies del treball en equips multidisciplinaris. Alhora, l'objectiu 10 consisteix a "Avançar en l'estratègia #ConsorciSaludable" i detalla, entre altres accions, "l'impuls de la comunicació no violenta".

Programa de la sessió "Lideratge i gestió de conflictes" (23/01/24) (PDF 453,35 Kb)

Benestar psico-emocional: recursos per als professionals del Consorci (PDF 151,49 Kb)

Muntatge de diferents fotografies de la Jornada
Muntatge de diferents fotografies de la Jornada
Mª José Grau, segona per la dreta, explica l'Àgora en el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (24 de gener)a 24
Mª José Grau, segona per la dreta, explica l'Àgora en el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (24 de gener)a 24