Un any replet de premis i reconeixements per als professionals del Consorci

Durant el 2023, un gran nombre de professionals han estat premiats per diferents institucions o en congressos científics. A més, a aquests reconeixements individuals cal afegir el premi atorgat per l'European Stroke Organisation (ESO), en col·laboració amb Angels Iniciative, a l'equip del codi Ictus de l'Hospital de Mataró pels seus excel·lents resultats; la nominació del servei de Neurologia en els premis TOP 20, el segell #CompromísAntiestigma de l'entitat Obertament, que posa en valor el compromís de lluita contra l'estigma en salut mental dels nostres professionals; així com el projecte d'atenció al pacient mèdic, que va ser finalista dels Premis a l'Excel·lència en Projectes Sanitaris a Catalunya.

Anestesia, salut mental, rehabilitació, infermeria, neurologia i motilitat digestiva són alguns dels àmbits on han recaigut els reconeixements, com a mostra de l'excel·lència professional dels equips del Consorci. A continuació, els professionals que han estat premiats durant el 2023:

  • Laura Ramírez, infermera d'anestèsia, va guanyar el premi al millor pòster durant la XXII Jornada d'Anestesiologia en Infermeria amb un projecte sobre la implantació d'escales del dolor als centres del Consorci Sanitari del Maresme.
  • L'infermer Javier Pita i la treballadora social Montserrat Hergueta, de l'equip de Salut Mental Infantojuvenil, van rebre el premi Eduardo Zarate de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques pel seu treball assistencial en la psicoeducació de pares amb fills amb un recent diagnòstic de trastorn de l'espectre de l'autisme.
  • Eulogio Pleguezuelos, cap del Servei de Rehabilitació i Medicina Esportiva, ha rebut dos premis de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques: Premi Filial del Maresme al millor treball de recerca en l'àmbit hospitalari, per l'assaig clínic  sobre els efectes d'un programa de telerehabilitació en pacients postcovid, i Premi Filial del Maresme de l'Acadèmia a la millor publicació, pel treball sobre el deteriorament de la funció pulmonar i muscular durant l'exercici moderat en dones recuperades de la covid.
  • Alba Raventós, infermera de motilitat digestiva, va obtenir el premi al millor pòster en el XXXI Congrés de la Societat Catalana de Digestologia per un treball sobre incontinència fecal.
  • La dietista-nutricionista Jessica Martínez, va ser premiada pel Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat) en "Reconeixement a diferents integrants del Grup de Treball de Nutrició Clínica".
  • Elisabeth Lavado, infermera escolar a l'escola L'Arboç, va guanyar 1r premi  a la millor comunicació oral al VI Congrés Nacional d'Infermeria i Salut Escolar, amb el seu treball sobre el desenvolupament d'una estratègia de nutrició i hidratació per a alumnes amb disfàgia.
  • El neuròleg Nicolau Guanyabens va ser premiat al Congrés de la Societat Europea de Neurogastroenterologia i Motilitat pel seu pòster sobre Caracterització biomecànica i neurofisiològica de la fisiopatologia de la disfàgia orofaríngia en pacients d'edat avançada.
  • Noemí Tomsen, investigadora, va ser premiada també al Congrés de la Societat Europea de Neurogastroenterologia i Motilitat pel pòster sobre l'assaig clínic de l'efecte del tractament amb capsaïcina en pacients majors amb disfàgia orofaríngia. La Noemí també va obtenir el segon premi en presentacions orals i el tercer premi en pòsters a la conferència anual de la Dysphagia Research Society celebrada a San Francisco.
  • Lluís Mundet, infermer va ser un dels tres finalistes, entre més de 100, dels premis de recerca en la modalitat hospitalària, del Consell General d'Infermeria, pel treball de recerca sobre neurofisiologia anorectal en dones amb incontinència fecal.
  • L'infermer Daniel Españo va ser finalista en el XXVI Congrés Nacional de l'Associació Espanyola de Coloproctologia en la categoria de millors comunicacions orals.
  • Josep Marinel·lo, ex cap del Servei d'Angiologia i Cirurgia Vascular i actualment investigador emèrit, va rebre el premi a l'Excel·lència Professional que atorga anualment el Col·legi de Metges de Barcelona.

Enhorabona a totes i tots!

Premiats 2023
Premiats 2023