400 estudiants es formen en la nova edició del pràcticum d'infermeria

Es tracta d’una formació amb una metodologia innovadora basada en l'experiència dels nostres professionals i l'aprenentatge basat en problemes. Després de l'èxit del curs passat, aquest any es dobla el nombre de monogràfics inclosos en el programa, passant de 25 a 57, que s'estructuren en quatre seminaris: seguretat, educació per a la salut, prevenció i cures especials. L'equip docent està format per 20 professionals d'infermeria del Consorci que han desenvolupat els continguts formatius a partir de casos clínics treballats per ells mateixos.

Aquest mes d'octubre s'inicia la segona edició del Programa d'Ampliació de les Competències en la Pràctica Clínica (PAC-PC), que té com a objectiu millorar les competències clíniques dels prop de 400 estudiants del grau d'infermeria i del cicle de grau mig dels tècnics (TCAI) que realitzen el pràcticum en el Consorci. Ho faran de la mà de 20 infermers i infermeres que componen l'equip docent i que treballant a partir de la seva pròpia experiència i amb casos clínics reals.

L'aprenentatge està basat en l'anàlisi de problemes que s'orienta al desenvolupament integral dels nous professionals, combinant l'adquisició de coneixements i el desenvolupament d'habilitats i actituds. Un total d'aproximadament 400 estudiants provinents del TecnoCampus, Universitat de Barcelona, S. Joan de Déu i dels Instituts Satorras, Freta i Puig i Cadafalch, es beneficiaran d'aquest programa.

Miquel Robles, estudiant d'infermeria en pràctiques
Miquel Robles, estudiant d'infermeria en pràctiques
Classe del practicum d'infermeria
Classe del practicum d'infermeria