El Consorci formarà més residents especialitzats en Salut Mental

El Consorci dona servei de salut mental i addiccions a una població de més de 440.000 persones entre Alt Maresme i Maresme Central.

El Ministeri de Sanitat ha acreditat l'ampliació de la unitat docent multiprofessional (UDM) de salut mental i serà durant el curs 2024-2025 quan s'oferirà, per primera vegada, una plaça de resident de psiquiatria infantojuvenil. A més, s'amplien les places de residents d'infermeria de salut mental, amb un total de tres.

En els últims anys s'ha produït un notable increment dels trastorns de salut mental de la població, tant en adults com en infants i adolescents. Per fer front a aquesta nova realitat, és necessari la formació dels futurs professionals especialitzats que puguin atendre l'alta demanda existent.

Els residents de salut mental realitzen el seu aprenentatge fent torns per els diferents dispositius hospitalaris i comunitaris, així es formen en tots les competències necessàries per oferir una bona atenció a les persones amb problemes de salut mental i als seus familiars. Amb l'ampliació de la UDM de salut mental, el Consorci formarà cada any 8 nous residents:

  • 2 residents/any en l'especialitat de Psiquiatria
  • 1 resident/any de l'especialitat de Psiquiatria Infantojuvenil
  • 2 residents/any en l'especialitat de Psicologia Clínica
  • 3 residents/any en l'especialitat d'Infermeria de Salut Mental

Referents a tota la comarca. El Consorci dona servei de salut mental i addiccions a una població de més de 440.000 persones entre Alt Maresme i Maresme Central, sent el centre referent a la Comarca, i també inclou un Servei Especialitzat en Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual (SESMDI) al Barcelonès Nord. Compta amb serveis d'atenció a la salut mental hospitalaris (hospitalització, hospital de dia, urgències...) i ambulatoris (consultes externes, atenció a les drogodependències...), tant per adults com per infants i adolescents.

L'atenció a la salut mental i addiccions en xifres. Durant el 2022, es van atendre a l'Hospital de Mataró més de 3.600 urgències de salut mental i es van donar més de 1.000 altes hospitalàries. Les dades de la resta de dispositius de salut mental del Consorci són les següents:

Unitat de salut mental infantojuvenil
Unitat de salut mental infantojuvenil