La unitat docent de peu i turmell del Consorci, acreditada a nivell europeu

L'equip format per Gustavo Lucar i Manel Ballester ha rebut l'acreditació de la Societat Europea de Cirurgia de Peu i Turmell (EFAS) com a unitat docent. Un reconeixement europeu per la tasca assistencial i formadora d'aquesta unitat, que podrà formar professionals internacionals en aquesta especialitat. Actualment, només hi ha tres centres a tot l'Estat amb aquesta acreditació.

La unitat de peu i turmell del Consorci es va crear fa 20 anys i des del 2017 compta amb l'acreditació docent de la societat espanyola d'aquesta especialitat, la SECMPT. Acull residents de tota Espanya de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) en estades de cinc mesos, formant-los en el tractament de la patologia ortopèdica i traumàtica.

L'equip de peu i turmell del Consorci realitza unes 400 intervencions cada any de cirurgies traumàtiques (fractures), així com cirurgies ortopèdiques de deformitats al peu (galindons, deformitats de dits, peu pla, peu cavo...) o afectacions de turmell (artrosis de turmell, lesiones lligamentoses de turmell...).  Es fan cirurgies de mínima invasió, cirurgies d'artroscòpia i cirurgies d'artroplàstia de turmell. A més, l'activitat de consultes externes té una mitja de 100 consultes a la setmana.

D'esquerra a dreta: Gustavo Lucar i Manel Ballester, equip de la Unitat de peu i turmell
D'esquerra a dreta: Gustavo Lucar i Manel Ballester, equip de la Unitat de peu i turmell