L’Hospital de Mataró, centre català que formarà residents de cirurgia de tota Espanya en patologia mamària

El curs presencial serà el 27 i 28 de setembre i està dirigit a R1, R2 i R3 de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu i d'altres especialitats quirúrgiques. L'objectiu és que els residents es familiaritzin amb la patologia mamària, tant benigna com maligna, i que adquireixin habilitat en el maneig d'aquests pacients.

La sinologia és l'especialitat que engloba l'estudi i el maneig de la mama sana i de les patologies mamàries, amb un abordatge multidisciplinari que inclou la tasca de diferents especialistes com cirurgians, oncòlegs, ginecòlegs, radiòlegs, infermeria, cirurgians plàstics, etc. Donat el volum de casos de càncer de mama i altres patologies, així com l'avenç tecnològic i científic en aquest camp, és indispensable la formació de nous especialistes en sinologia.

La Unitat de Patologia Mamària de l'Hospital de Mataró organitza aquest curs on els alumnes aprendran a interpretar les exploracions complementàries i adquiriran les habilitats necessàries per realitzar intervencions quirúrgiques freqüents en sinologia. Durant els dos dies es faran sessions teòriques així com cirurgies en directe de diferents patologies mamàries.

Les organitzadores i directores del curs són Sandra López Gordo, cirurgiana i coordinadora de la Unitat de Patologia Mamària de l'Hospital de Mataró; Cristina Serra Serra, ginecòloga; i Neus Ruiz-Edo, cirurgiana.

Intervenció quirúrgica de mama
Intervenció quirúrgica de mama