Nou laboratori de recerca en salut bucodental a l'Hospital de Mataró

Permetrà avaluar, amb la incorporació d'un higienista, la salut bucodental de les persones que participen en estudis i investigacions dels professionals del Consorci.

L'Hospital de Mataró compta amb un nou laboratori de recerca especialitzat en salut bucodental, on es valoraran a les persones que participen, entre altres, en tres estudis que ja estan aprovats pel CEIm: Intervenció Òptima Massiva; algorisme per al diagnòstic de pneumònia aspirativa i salut bucodental com a factor de risc de pneumònia.

Risc d'infeccions. Diferents estudis realitzats al mateix Consorci, així com l'aval de la comunitat científica amb diferents articles publicats, confirmen la relació existent entre una mala salut bucodental i el risc de desenvolupar infeccions respiratòries i pneumònia aspirativa, principalment en persones fràgils, ja que els principals reservoris per a patògens són la placa i càlcul dental. El nou laboratori permetrà continuar investigant en aquesta línia, amb beneficis directes per a la població.

Imatge del laboratori
Imatge del laboratori