Èxit de la 1a Jornada sobre addiccions i mindfulness

L'Hospital de Mataró va acollir divendres passat un centenar d'assistents i ponents especialitzats en salut mental i addiccions. L'objectiu era compartir l'evidència disponible sobre la incorporació de la meditació en l'arsenal terapèutic de les addiccions. Es va parlar, concretament, del protocol internacional Mindfulness Based Addiction Recovery (MBAR) que el Consorci començarà a aplicar al setembre: serà el primer centre públic de l'Estat a fer-ho

La jornada va obrir un repàs a l'evolució de les addiccions i el seu tractament al nostre país des dels anys 1960 fins ara, tant l'addicció a substàncies com les comportamentals (ludopaties, sexe, compra compulsiva, esport, feina, vídeojocs...).

Valerie Mason-John, co-creadora del programa MBAR, va impartir la conferència magistral centrada en el patiment. També s'hi van presentar les experiències d'altres centres, com la  Comunitat Terapèutica Clínica Llúria i el centre d'atenció a les drogodependències de la Fundació  Althaia.

dos professionals de l’equip de salut mental s'han format com a instructors del programa MBAR. Tot plegat forma part de la psicoteràpia de 3a generació que, en el cas de les addiccions posa el focus en la recuperació de la persona a diferència dels abordatges més tradicionals que se centren en l'abstinència (i la prevenció de recaigudes).

Ponents de la jornada de mindfulness
Ponents de la jornada de mindfulness