L'Hospital de Mataró posa en marxa un nou TAC i amplia l'horari de la ressonància magnètica

També s'ha augmentat el nombre de professionals al Servei de diagnòstic per la imatge, amb quatre nous tècnics i la propera incorporació de dos noves infermeres. L'objectiu és poder incrementar el nombre de proves diagnòstiques i no haver de derivar pacients a altres centres.

Des d'aquest mes de juliol, el Servei de Diagnòstic per la imatge disposa d'un nou TAC d'última generació que se suma al que ja es va instal·lar el gener de 2022. Són equips que permeten fer proves que fins fa poc més d'un any no es podien realitzar a l'Hospital, com estudis cardiològics i estudis de perfusió cerebral per visualitzar la zona isquèmica de pacients amb ictus.

Durant el 2021, es van arribar a fer prop de 18.000 tomografies computades, i l'objectiu és poder ampliar aquesta xifra per poder atendre l'alta demanda d'aquest tipus de prova al Maresme.

Ressonància 24/7. A més, dissabte passat, l'equip de ressonància magnètica de l'Hospital va començar a funcionar 24 hores els 7 dies de la setmana, quan fins ara l'horari era de 7.00 h a 00.00 hores. Això permetrà fer cada mes unes 360 ressonàncies més, que abans s'havien de derivar a altres centres.

Imatge del nou TAC
Imatge del nou TAC