Ramy García defensa la seva tesi doctoral

Divendres 7 de juliol, a les 12 hores, a la Sala de Grados de l'edifici Victòria Eugènia de la Unitat Docent Parc Taulí

García, metgessa del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital de Mataró, defensarà la seva tesi sobre "Anàlisi de costos i resultats clínics en el procés de l'artroplàstia total de genoll després de la implementació d'un programa de recuperació accelerada". Serà aquest divendres 7 de juliol, a les 12 hores, a la Sala de Grados de l'edifici Victòria Eugènia de la Unitat Docent Parc Taulí.

La tesi. L'artroplàstia total de genoll (ATG) és una cirurgia freqüent per tractar l'artrosi a l'articulació del genoll i amb l'envelliment de la població, s'espera un increment en la demanda d'aquest tipus d’intervenció. La major part de la despesa es produeix durant l'hospitalització, per la qual cosa una manera de controlar-la més eficientment és a través de la reducció de l'estada hospitalària, alhora que disminueix la morbiditat, la mortalitat i les complicacions, a més de millorar la satisfacció i la qualitat que se li ofereix al pacient en tot el procés. Tanmateix, aquesta reducció ha de ser basada en l'evidència científica i requereix el consens i del treball en equips multidisciplinaris.

Per controlar els costos, s'implementen programes de recuperació accelerada que redueixen l'estada hospitalària i milloren la satisfacció i la qualitat de vida del pacient. Aquests programes es basen en protocols com ERAS (Enhanced Recovery After Surgery).

L'objectiu. Aquesta tesi té com a objectiu la valoració de la transformació del model assistencial cap a una atenció centrada en el pacient, involucrant en tot el procés tant a pacients com als seus familiars, i millorant la qualitat de l'atenció mitjançant la revisió contínua dels processos.


Tutora

  • Nayana Joshi i Jubert, metgessa adjunta del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Unitat de Genoll.

Direcció

  • Pere Torner i Pifarré, cap de Servei de l'Hospital Clínic de Barcelona.
  • LLuís Puig i Verdié, cap de Secció Unitat de Sèptics de l'aparell locomotor a l'Hospital del Mar.
  • Nayana Joshi i Jubert, metgessa adjunta del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Unitat de Genoll.

Tribunal

  • Xavier Serra Aracil, coordinador del Departament de Cirurgia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Fernando Marqués López, cap de Secció Unitat de Maluc a l'Hospital del Mar
  • Josep Maria Segur i Vilalta, director de l'Institut Clínic d'Especialitats Mèdiques i Quirúrgiques de l'Hospital Clínic de Barcelona.
Ramy García amb la presentació de la seva tesi doctoral
Ramy García amb la presentació de la seva tesi doctoral