La intervenció del Consorci a l'escola L'Arboç, exemple per a altres centres de l'Estat

El 93% dels alumnes millora notablement la seva alimentació i hidratació. Aquests resultats han motivat un acord amb dues associacions de persones amb discapacitat, que s'han sumat al projecte. Tot plegat es va presentar divendres passat, en un acte adreçat a les famílies dels alumnes del centre i al seu equip professional.

L'acte va tenir lloc a la seu de l'empresa SEHRS, que gestiona la cuina de l'escola on s'ha implantat l'adaptació de la textura de la dieta i la beguda. La presentació s'adreçava a l'equip i a les famílies de l'escola d'educació especial L'Arboç de Mataró, que gestiona la Fundació El Maresme. L'objectiu era donar-los a conèixer l'impacte que han tingut en la salut i la qualitat de vida dels alumnes els canvis incorporats en les dietes de l'escola a partir de l'avaluació individual de cadascun d'ells, i de les seves necessitats nutricionals i de masticació.

Socialment responsables. Aquest projecte de recerca aplicada arrenca el 2019 en el marc de l'estratègia "Impulsem la recerca amb impacte local", que forma part de la nostra política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Resultats molt positius. Va començar amb una avaluació de la capacitat de l'alumnat per menjar i beure amb normalitat. Això va mostrar que la majoria patia disfàgia (dificultat greu per empassar). Actualment, el 93% dels alumnes presenta una millora notable en la seva alimentació i hidratació gràcies a la intervenció.

Acord amb associacions d'afectats. Aquests resultats han motivat l'acord amb dues associacions de persones discapacitades per col·laborar en un àmbit més ampli que el local, i valorar intervencions similars en altres centres del país: la confederació ASPACE (organització integrada per 85 entitats dedicades a persones amb paràlisi cerebral, amb més de 20.000 associats, 5.300 professionals i 230 centres d´atenció directa) i amb FEPCCAT (Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya constituïda per 14 entitats).

Equip multidisciplinari. El grup de treball està format per personal educatiu i sanitari de l'escola i per l'equip de Motilitat Digestiva del Consorci, conjuntament amb la Fundació FUREGA, Nestlé Health Science i SERHS Food, A més, la intervenció està vinculada al projecte europeu PECT  Mataró-Maresme: Ecosistema d'innovació per a les ciutats cuidadores i al Programa PASCE (Programa d'atenció a l'alumnat amb necessitats especials de salut als centres educatius).

Nota de premsa (PDF 657,55 Kb)

Presentació del projecte a la seu de l'empresa SEHRS
Presentació del projecte a la seu de l'empresa SEHRS
Convidats de les diferents entitats a la presentació: Ajuntament, Fundació Maresme, Consorci
Convidats de les diferents entitats a la presentació: Ajuntament, Fundació Maresme, Consorci
Exemple de beguda espessida amb diferents densitats
Exemple de beguda espessida amb diferents densitats