L'Acadèmia de Ciències Mèdiques atorga tres premis i dues beques de recerca a professionals del Consorci

El Premi Eduardo Zarate ha estat per l'infermer Javier Pita i la treballadora social Montserrat Hergueta, de l'equip de Salut Mental Infantojuvenil, pel seu treball assistencial en la psicoeducació de pares amb fills amb un recent diagnòstic de trastorn de l'espectre de l'autisme.

Els altres dos premis han estat per Eulogio Pleguezuelos, cap del Servei de Rehabilitació i Medicina Esportiva:

  • Premi Filial del Maresme al millor treball de recerca en l'àmbit hospitalari, per l'assaig clínic  sobre els efectes d'un programa de telerehabilitació i del desentrenament en l'aptitud cardiorespiratòria, l'eficiència mecànica i la capacitat d'exercici en pacients supervivents de covid.
  • Premi Filial del Maresme de l'Acadèmia a la millor publicació presentada per titulats en Ciències de la Salut, pel treball sobre el deteriorament de la funció pulmonar i muscular durant l'exercici moderat en dones recuperades de la covid.

En l'apartat de beques, dos professionals del Consorci han estat becats:

  • Eulogio Pleguezuelos ha rebut la beca per a la recerca en atenció hospitalària, que li permetrà continuar investigant sobre les seqüeles de la covid amb l'estudi sobre la valoració de l'eficàcia ventilatòria en pacients amb fatiga associada a la infecció de SARS-COV2 després de la ingesta de suc de remolatxa
  • Emili Burdoy, director d'Atenció Primària del Consorci, ha rebut la beca Gonçal Calvo i Queraltó de recerca en l'atenció primària de salut. El projecte a desenvolupar és: Observatori de Fragilitat i Dependència (OFD): la fragilitat des d'una perspectiva territorial i comunitària.

La 26a jornada de recerca de la Filial del Maresme de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques es va celebrar dijous a Calella amb l'objectiu de donar a conèixer els estudis que professionals de les Ciències de la Salut hagin fet en centres de la nostra Comarca en els darrers dos anys i de refermar lligams entre diversos àmbits de les Ciències de la Salut -metges i graduats d'infermeria, biòlegs, farmacèutics, psicòlegs, etc.; d'assistència primària, sociosanitària o hospitalària- i en el camp de la recerca.

D’esquerra a dreta: Paloma Varela recull el premi Eduardo Zarate, Eulogio Pleguezuelos recollint un dels premis i Mateu Serra recollint la beca Gonçal Calvo i Queraltó
D’esquerra a dreta: Paloma Varela recull el premi Eduardo Zarate, Eulogio Pleguezuelos recollint un dels premis i Mateu Serra recollint la beca Gonçal Calvo i Queraltó