L'Hospital de Mataró, premiat pels excel·lents resultats en Codi ictus

El guardó l'atorga l'European Stroke Organisation (ESO), en col·laboració amb Angels Initiative, i l'Hospital ha obtingut la màxima categoria (diamant) pels seus resultats durant el 2022, període en el qual es van atendre a Mataró un total de 272 Codis ictus i es van administrar 55 tractaments fibrinolítics. Aquesta comissió es reuneix amb periodicitat bimensual amb l'objectiu d'analitzar les dades i millora contínua de l'assistència a aquests pacients.

Els ESO Angels Awards s'atorguen segons diversos paràmetres de qualitat assistencial en l'actuació de codi ictus i seguiment posterior. Ernest Palomeras, cap de Neurologia de l'Hospital de Mataró, va recollir el premi durant el 9è Congrés Anual de l'ESO, celebrat la setmana passada.

El Codi ictus és un sistema d'activació davant la sospita d'un ictus agut. Implica una actuació ràpida i coordinada entre diferents professionals que inclouen els serveis d'Urgències, Neurologia, Radiologia i UCI, per poder oferir el millor tractament en el menor temps possible.

A l'Hospital de Mataró s'atenen Codis ictus des de 2008, i des de 2013 aquesta atenció és 24/7 (24 hores al dia els 7 dies de la setmana), gràcies a un sistema teleictus fora de l'horari presencial del neuròleg, que possibilita l'inici ràpid del tractament al mateix hospital i s'eviten les demores a causa del trasllat. En total, des del seu inici, s'han atès més de 2000 activacions i s'han administrat gairebé 300 tractaments fibrinolítics.

La comissió de seguiment de Codi ictus a l'Hospital de Mataró està formada per 18 professionals mèdics i d'infermeria de tots els serveis implicats.

Equip del Codi Ictus
Equip del Codi Ictus
Ernest Palomeras recollint el premi
Ernest Palomeras recollint el premi