Estrenem el nou Hospital de Dia Oncohematològic

Aporta més confortabilitat i intimitat per al pacient, i incorpora algunes millores suggerides pels mateixos usuaris.

A partir de dilluns vinent, dia 29, l'Hospital de Dia Oncohematològic de l'Hospital de Mataró funcionarà en unes instal·lacions noves situades en la planta baixa del centre, el que millora la seva accessibilitat. Compta amb 18 butaques i 4 boxs individuals per a l'administració de la quimioteràpia, els tractaments hematològics i d'altres, en un espai de 600m2. A més, està dotat de 4 consultes mèdiques, una sala d'espera pròpia, una sala d'investigació clínica i altres espais de treball (control d'infermeria, sala de descans, magatzem...).

Més confort i intimitat. Aquest espai proporciona als pacients amb càncer i als seus familiars un ambient més privat, confortable i tranquil que l'anterior hospital de dia. Així, els pacients no estan en espais compartits, sinó en àrees individuals que tenen lloc per a un acompanyant, una televisió individual, fil musical i prestatges per deixar els objectes personals. A més, disposa de llum natural i noves butaques per als tractaments són més ergonòmiques.

Experiència de pacient. El disseny d'aquest nou espai ha comptat amb la col·laboració dels mateixos pacients i els seus acompanyants, ja que abans de l'inici de les obres es va passar una enquesta a les persones usuàries perquè valoressin els elements de l'entorn que, en la seva opinió, eren més importants. El silenci, la privacitat, la comoditat de les butaques, la llum natural i disposar d'un espai adequat per a l'acompanyant estaven entre els elements més valorats, i el projecte inicial es va adaptar per poder millorar aquets aspectes. Així, la majoria de les seves aportacions s'han fet realitat i la seva experiència i consells han servit per humanitzar i donar més calidesa als espais nous, dos dels principals objectius que es buscaven juntament amb la millora de la qualitat del servei.

Tractament ambulatori. L'Hospital de Dia atén a persones amb càncer que s'han de fer proves o tractaments complexos, però que no necessiten estar ingressats. L'any passat s'hi van administrar més de 5.000 quimioteràpies, a part d'altres tractaments ambulatoris com ferroteràpia, concentrats d'hematies, immunoglobulines, antibiòtics endovenosos, etc. L'atenció personalitzada per part d'equip multidisciplinari i no apartar a la persona del seu entorn familiar, social i laboral mentre dura el tractament, suposen grans beneficis i comporten una millora de la qualitat de vida dels pacients.

Ampliació de l'Hospital de Mataró. La construcció del nou Hospital de Dia Oncohematològic és una de les obres emmarcades dins del projecte d'ampliació de l'Hospital, amb una inversió de 10 milions d'euros per part d'Infraestructures de la Generalitat. També està ja en marxa la ampliació del bloc quirúrgic, amb dos quiròfans addicionals als nou actuals, una àrea de Reanimació que doblarà la seva capacitat -passa de 12 a 25 boxs- i una completa remodelació de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI).

Butaca del nou Hospital de Dia Oncohematològic
Butaca del nou Hospital de Dia Oncohematològic
Entrada al nou Hospital de Dia Oncohematològic
Entrada al nou Hospital de Dia Oncohematològic
Consulta mèdica al nou Hospital de Dia Oncohematològic
Consulta mèdica al nou Hospital de Dia Oncohematològic

Galeria d'imatges