A favor del reconeixement i el respecte al col·lectiu LGTBI+

Ahir es va celebrar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i, per commemorar-ho, el Consorci va organitzar una acció formativa i de sensibilització en la qual els nostres professionals van poder conéixer les experiències d’una persona transexual i d’una no binària, el Gabriel i l’Eni. L’objectiu de la iniciativa és contribuir a la igualtat de gènere i trencar barreres, prevenir la discriminació i acollir adequadament la diversitat als nostres centres.

El 17 de maig de 1990 la Organització Mundial de la Salut (OMS) va desclassificar l’homosexualitat com a malaltia mental. Des de llavors, s’aprofita aquest dia per recordar la necessitat de continuar lluitant contra la discriminació i rebuig social que sovint pateixen les persones amb orientacions sexuals i de gènere no convencionals.

Allò que considerem "normal" acostuma a ser una font de discriminació, rebuig o desconfiança cap a allò "anormal", ja sigui per una qüestió de raça, cultura, religió, origen, malaltia, discapacitat, aspecte físic, ideologia, gènere… Per això, visualitzar la diversitat sexual i de gènere és el primer pas per prevenir la discriminació d'aquest col·lectiu.

Amb aquest propòsit en ment, Xavi Gener, auxiliar d'infermeria de l'Hospital de Mataró, sindicalista i activista LGTBI+, va impartir ahir dues sessions acompanyat d’una persona transexual i una no binària. Plegats van explicar en què consisteix la diversitat sexual i què podem fer a títol individual per no contribuir a la seva discriminació. 

Aquesta és la primera acció que organitza el Consorci envers la diversitat sexual i la igualtat de génere, un àmbit que configura un dels objectius del Pla Estratègic 2025.

Ètica i estratègia. La voluntat de normalitzar la diversitat dels nostres pacients i dels nostres companys de feina s'inspira en els valors del respecte, l'ètica i el desenvolupament professional i personal, que defineixen la identitat del Consorci. A més, forma part dels objectius  3 i 10 del Pla estratègic 2025: atendre les persones tenint en compte la seva singularitat, i avançar en l'estratègia Consorci Saludable per promoure la salut i el benestar global dels professionals.

Agenda 2030 de la ONU. Aquesta formació s'emmarca en la política de responsabilitat social del Consorci, que assumeix el compromís de Promoure la igualtat de gènere i contribuir, així, a un dels objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.

Assistents a la sessió formativa del matí
Assistents a la sessió formativa del matí
Assistents a la sessió formativa de la tarda
Assistents a la sessió formativa de la tarda
La diversitat del sexe i del génere
La diversitat del sexe i del génere
La igualtat de génere és l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible núm. 5 de l'ONU
La igualtat de génere és l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible núm. 5 de l'ONU