Atendre les malalties cròniques, clau per poder envellir amb qualitat de vida

La jornada se celebra dijous 25, a les 9 hores, a la sala d'actes de l'Hospital de Mataró

Les malalties cròniques són la principal causa de mort i discapacitat al món, i estan especialment associades a l'edat. A Catalunya, prop del 40% de la població pateix un o més problemes de salut crònics, sobretot els homes i dones de més de 55 anys, i això s'ha convertit en un dels grans reptes del sistema sanitari. Aquest és el tema central de la "1a Jornada d'actualització en el maneig de les malalties cròniques", que organitza el servei de Medicina Interna del Consorci i la Filial Maresme de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i que se celebrarà el dijous 25 de maig a la sala d'actes de l'Hospital de Mataró.

En una societat on el percentatge de persones de més de 65 anys arriba pràcticament al 20% i es preveu que aquesta xifra es dupliqui en els pròxims 30 anys, atendre les malalties cròniques és clau perquè la població pugui envellir amb una bona qualitat de vida, sobretot tenint en compte que moltes d'elles poden ser previngudes o millorades.

En aquesta jornada s'abordaran el maneig i l'actualització d'algunes de les patologies cròniques més comuns, com la malaltia renal crònica, la insuficiència cardíaca, la diabetis mellitus, la fibril·lació auricular i la malaltia pulmonar obstructiva crònica. Una oportunitat per conèixer les novetats de les guies de pràctica clínica i discutir el maneig amb casos pràctics.

La jornada està adreçada especialment a metges de medicina interna, geriatria, urgències i atenció primària. Adjunt a la notícia trobareu el programa complet.

Programa de la jornada (PDF 1,24 Mb)

Cartell jornada de malalties cròniques
Cartell jornada de malalties cròniques