Dos equips de "Consorci Saludable" competeixen al Barcelona Salut Games

Els 28 participants han recollit 190 euros que donaran a la fundació Proyecto Alpha

S'hi van ajuntar 28 professionals de diferents centres i categories. Laura Moreno va quedar primera en marxa nòrdica, seguida de Noemí Montserrat (4a) i Silvia Viñuales (5a). Enhorabona a les tres i als altres 20 marxadors i 5 corredors que dissabte passat van participar en la 6a edició de la Barcelona Salut Games, una olimpíada solidària en la qual participen equips formats per professionals de diferents centres sanitaris i entitats de recerca de Catalunya.

Les proves van tenir lloc a les pistes esportives de la Universitat de Barcelona, ubicades a l'Avinguda Diagonal de la ciutat comtal. Els corredors van competir en un circuit de 5 km i tots van acabar sense incidències. Quant a l'equip de marxa també van competir en un circuit de 5km aproximadament.

La iniciativa s'emmarca en el programa Consorci Saludable, liderat pel Servei de Prevenció amb l'objectiu de promoure entre els nostres professionals l'adquisició d'hàbits de vida saludable, como seria el cas de la pràctica regular d'exercici físic.

Marxa nòrdica. El Consorci oferta periòdicament als seus treballadors tallers de marxa nòrdica. L'èxit d'aquesta pràctica és tal que ja  hi ha més de 70 persones, totes elles treballadores nostres, que s'han auto-organitzat per sortir a caminar després de la feina. Hi ha convocatòries cada dia!

Els runners. L'equip de corredors es va constituir com a resultat del Repte Mitja Marató realitzat l'any passat i en el qual van participar 25 persones.

Esportistes i solidaris. Aquestes iniciatives s'associen a iniciatives solidàries, de manera que una part de les inscripcions es destinen a projectes escollits pels mateixos participants. En aquest cas, els 190 euros recollits pels equips de la 6a edició de Barcelona Salut Games s'han destinat a la fundació Proyecto Alpha, presidida per Jessica Martín, infermera del Consorci, i centrada en una malaltia minoritària: la distròfia muscular de cintures per dèficit de sarcoglicans.

Equip de corredors. Eloi Cañamero (metge; Hematologia), Godiva Ribas (tècnic; Laboratori), Mireia Arús (dietista), Núria Rubí (infermera referent de seguretat de pacients; Qualitat) i Sandra Casals (tècnic; Laboratori).

Equip de marxa nòrdica. Carmen Rodriguez (infermera; PADES), Carol Moreno (tècnic Documentació; Arxius), Cristina Harto (infermera; Radiologia), Elena Vegas (administratiu; Recursos Humans), Esther Bleda (TCAI; Consultes Externes), Josep Raventós (administratiu; Radiologia), Laura Moreno (administratiu; Contractació), Laura Ramirez (infermera; Anestèsia), Manuel Perez (portalliteres, Cirurgia Menor), Marga Cano (psicòloga; Drogodependència), Maria Bartolomé (metgessa, Hospitalització a Domicili), M. Angeles Guirao (TCAI; Consultes Externes),  Maria Jose Grau (Metge Responsable UBS; Prevenció Riscos Laborals), Miriam Molina (infermera; Mataró Centre), Noemí Montserrat (Cap Servei; Prevenció Riscos Laborals), Núria González (Cap Administració; Cirera Molins), Núria Sánchez (tècnic; Comunicació), Pilar Mas (administratiu; Cirera Molins), Roser Pujol (Cap Infermeria; Bloc Quirúrgic), Silvia Cano (administratiu; CAP Dosrius), Silvia Viñuales (administratiu; Radiologia), Teresa Fernandez (psiquiatra; Salut Mental) i Yolanda Ortiz (secretaria, Direcció).

Objectiu estratègic. Promoure la salut i el benestar global dels professionals a través del programa "Consorci Saludable" és l'objectiu núm. 10 del Pla estratègic 2025.

[+] Més informació

Equip de marxa nòrdica del Consorci Sanitari del Maresme
Equip de marxa nòrdica del Consorci Sanitari del Maresme
Guanyadores de marxa nòrdica
Guanyadores de marxa nòrdica
Participants a la cursa
Participants a la cursa
Logo Consorci Saludable
Logo Consorci Saludable

Galeria d'imatges