El conseller de Salut visita l'Hospital de Mataró

El conseller ha agraït la tasca de Ramon Cunillera al capdavant de la gestió del Consorci els darrers vuit anys

Manel Balcells i David Bote, alcalde de Mataró, anuncien l’acord entre el govern municipal i l’autonòmic per començar a construir el nou hospital d’atenció intermèdia, que ha de substituir l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magadalena. El consistori ja ha activat el primer pas (la requalificació de terrenys) per poder efectuar-ne la cessió, que és la condició prèvia perquè el Departament de Salut pugui concursar el projecte i les obres. 

Abans d’arribar a l’Hospital de Mataró, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha estat al CAP Ronda Prim de Mataró on Emili Burdoy, director d’Atenció Primària del Consorci, ha explicat el programa pilot de coordinació primària-especialitzada en una sessió conjunta amb l’equip de l’Institutut Català de Salut (ICS).

Bloc quirúrgic i hospitals de dia

Un cop a l’Hospital de Mataró, Manel Balcells ha estat rebut pel gerent del Consorci, Ramon Cunillera, l’alcalde de la ciutat, David Bote, i la regidora de benestar social i promoció de la salut, Laura Seijo. El conseller ha visitat les obres d’un nou hospital de dia oncològic, que entrarà en funcionament aquesta primavera, i els treballs d'ampliació del bloc quirúrgic, que finalitzaran el 2024 amb la posada en marxa de dos nous quiròfans i un àrea de reranimació ampliada.  

Hospital d'Atenció Intermèdia de Mataró

El nou centre, amb un pressupost de 13 milions d'euros, s'ubicarà en un terreny situat davant de l'Hospital de Mataró, actualment usat com a aparcament. En total seran 14 mil metres quadrats de superfície construïda. Està previst que l’Ajuntament formalitzi la cessió de terrenys abans de l’estiu i, a continuació, el Servei Català de la Salut procedirà a concursar el projecte i les obres. Per tant, la construcció del nou centre podria iniciar-se l’any vinent.

L’Hospital substituirà l'actual Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Comptarà amb 244 places d'internament per a pacients que requereixin recuperacions funcionals o cures i per a pacients amb malaltia crònica evolucionada o en procés de final de vida. També tindrà 82 places d'hospital de dia.

Tant el conseller com l’alcalde l’han considerat una intervenció “prioritària” i “modèlica”. La voluntat és que pugui donar resposta a les necessitats de futur dels habitants del Maresme que tenen diverses malalties cròniques, una condició que s’associa molt a l’edat avançada.  En aquest sentit, es preveu que, cara al 2050 més del 30% de la població de la comarca tingui més de 65 anys.

D'esquerra a dreta: David Bote (alcalde), Manel Balcells (conseller), Ramon Cunillera (gerent), David Barrachina (Dir. Operacions) i Laura Seijo (regidora)
D'esquerra a dreta: David Bote (alcalde), Manel Balcells (conseller), Ramon Cunillera (gerent), David Barrachina (Dir. Operacions) i Laura Seijo (regidora)
Emili Burdoy, director d'atenció primària, explica al conseller Balcells el programa de coordinació primària-especialitzada de Mataró
Emili Burdoy, director d'atenció primària, explica al conseller Balcells el programa de coordinació primària-especialitzada de Mataró