El Consell Rector aprova la política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC)

D'acord amb els objectius establerts en el Pla estratègic 2025, aquest document descriu els compromisos i les àrees d’intervenció prioritàries per fer del Consorci una organització cada cop més humana, més autèntica i més sostenible, en línia amb els reptes definits per l'Aliança Catalunya 2030.

El 22 de febrer passat el Consell Rector es va comprometre a adoptar un estil de gestió socialment responsable, que integra criteris ètics i de sostenibilitat a fi de contribuir a la millora dels resultats en totes les àrees on impacta la seva activitat: social, econòmica, laboral, ambiental i bon govern.

Acció transversal i millora contínua. Aquest estil de gestió afecta tots els àmbits d'actuació del CSdM: és transversal i  s'articula a través de l'establiment d'objectius de millora i de la incorporació de bones pràctiques, que es defineixen mitjançant un procés de millora contínua d'acord amb el cicle de diagnosticar, planificar, executar, rendir comptes i revisar.

Àrees d'intervenció prioritàries. La política de RSC, que s’adjunta a aquesta notícia, apunta quatre àmbits d'actuació ineludibles:

  1. Autonomia de les persones en la presa de decisions sobre la seva salut: humanització dels serveis, envelliment saludable, divulgació biomèdica i perspectiva diversa.
  2. Empresa saludable per proporcionar entorns de treball segurs i estimulants.
  3. Economia circular per millorar l'eficiència en l'ús de recursos i reduir els residus/emissions que generem.
  4. Bon govern per potenciar el lideratge ètic, la participació dels grups d'interès en la presa de decisions i la transparència en la comunicació.

Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU. D’acord amb l’objectiu núm. 21 del Pla estratègic 2025, el Consorci adopta el compromís de contribuir activament a l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) tot orientant la política de RSC als reptes definits en el Pla nacional per a la implementació de l'Agenda 2030 a Catalunya.

Política de RSC del CSdM (PDF 678,86 Kb)