Ioga en cadira per a persones que conviuen amb el càncer

Amb aquesta activitat s'estrena la sala DOMUM de l'Hospital de Mataró, una donació de la fundació Nous Cims amb qui el Consorci ha signat un conveni de col·laboració. Aquesta entitat finança l'adequació d'espais a fi d'humanitzar l'atenció als pacients oncològics en centres hospitalaris catalans. El projecte DOMUM també ha adequat la sala d'espera del nou hospital de dia oncohematològic, que s'està acabant de construir a la planta baixa del centre.

L'objectiu del projecte DOMUM és que els espais on s'atenen les persones que tenen càncer s'assemblin més a una llar que a un hospital, i que les sales d'estar esdevinguin sales d'espera. Per això el mobiliari és de fusta natural, el terra i les parets de colors neutres, la llum càlida, les cadires molsudes i hi ha plantes que creixen sense substrat i que es poden tocar. El mobiliari és plegable, el que permet l'ús polivalent d'aquests espais per acollir diferents activitats en un entorn en calma.

A l'Hospital de Mataró hi haurà dos espais DOMUM: la sala d'espera del nou hospital de dia oncohematològic (encara en construcció) i la sala Tallers, ubicada a la planta baixa, a l'antic espai expositiu.

Jèssica Carcolé, fisioterapeuta del Servei de Medicina Física i instructora de ioga, lidera les sessions. A la primera van participar 10 persones, el màxim d'aforament, per tant, va ser tot un èxit de convocatòria.  L'activitat s'ofereix a les persones que es tracten de càncer a l'Hospital de Mataró i, també, als seus acompanyants. De moment, hi ha programades deu sessions d'una hora de durada, que tenen lloc els dilluns a les 17 hores. Per assistir és imprescindible estar inscrit, cosa que s'ha de fer en línia des de l’enllaç adjunt o mitjançant el codi QR.

Aquesta és la primera activitat que es durà a terme a la Sala Tallers DOMUM, que té l'objectiu d'acollir activitats complementàries als tractaments i que poden incloure sessions informatives o d'altres que, com el ioga, contribueixen al benestar de les persones que conviuen amb càncer. Rosa Monteis, referent d'humanització del Consorci, és qui coordina aquest nou espai amb l'objectiu que sigui un complement per als equips assistencials, amb qui ja està treballant diferents propostes.

Quan no hi hagi cap activitat en curs, aquest espai romandrà obert com a sala d'espera per als usuaris de l'hospital de dia oncohematològic que, sovint, han d'esperar estones molt llargues abans de rebre el tractament.

Grup de dones seguint les instruccions de la monitora Jèssica Carcolé
Grup de dones seguint les instruccions de la monitora Jèssica Carcolé
Grup de dones fent un exercici
Grup de dones fent un exercici
Inscripció per Codi QR
Inscripció per Codi QR