Sis grups de recerca del Consorci reconeguts per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR, SGR-Cat 2021)

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris de Recerca de la Generalitat de Catalunya (AGAUR) ha reconegut sis grups de recerca liderats per professionals del Consorci. L'objectiu de la convocatòria és impulsar les activitats dels grups de recerca que permetin reforçar l'impacte científic, econòmic i social de la recerca, així com promoure la seva projecció internacional.

Dos nous grups de recerca acreditats: el Grup de recerca en psiconeuroendocrinologia i estrès en psicosi (PSICPNEC), liderat pel Dr. Xavier Labad, director de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari del Maresme, amb titularitat compartida amb la Fundació Parc Taulí, i el Grup de recerca en trastorns de la motilitat digestiva i anorectal, i patologia del sòl pelvià (TMCAR), liderat per Lluís Mundet, doctor en infermeria del Consorci, obtenen l'acreditació per primer cop i cinc renoven la seva acreditació. 

Promoció de la recerca de qualitat. Tots els grups han rebut el reconeixement "Grups de Recerca Reconeguts per la Generalitat de Catalunya (SGR-Cat 2021)", que acredita els equips d'investigadors d'excel·lència que desenvolupen la seva activitat en les diferents àrees científiques.

Grups acreditats liderats per professionals del Consorci, i 1 amb titularitat compartida.

  • Pneumònia adquirida a la comunitat i la MPOC (GRC, SGR 001386)
  • Disfàgia orofaríngia i neurogastroenterologia  (GRC, SGR 01344)
  • Sarcopènia, fragilitat i dependència (GRC, SGR 01272)
  • Psiconeuroendocrinologia i estrès en psicosi (GRC, SGR 00789)
  • Trastorns de la motilitat digestiva i anorectal, i patologia del sòl pelvià (GRE, SGR 01465)
  • Sèpsia, inflamació i seguretat del malalt crític – Pere Virgili i Consorci (GRC SGR 01414)

El total de participants en els diferents grups és de 137 investigadors, dels 104 són professionals del Consorci.