Èxit de la 3a Jornada Bibliogràfica en Medicina Intensiva

Celebrada ahir a la Sala d’Actes de l'Hospital de Mataró, va comptar amb 80 professionals de diferents centres de Catalunya, la majoria residents. Es tracta d’una jornada de la Societat Catalana de Medicina Intensiva i Crítica (SOCMIC) per realitzar una revisió crítica dels 20 articles més rellevants de l’especialitat publicats entre 2020 i 2022.

El Servei de Medicina Intensiva del Consorci organitza, conjuntament amb L’Acadèmia, aquesta jornada de la SOCMIC que enguany portava per títol “Coses que han passat durant la pandèmia (i no són COVID)”.

Mònica Ballester, directora mèdica de l’Hospital de Mataró, Joan Carles Yébenes, cap de Servei de Medicina Intensiva, i Mariló Bosque, presidenta de la SOCMIC van inaugurar aquest esdeveniment.

Durant la jornada, que va durar tot el dia, 20 residents de centres catalans van presentar articles científics posant l’èmfasi en la metodologia dels estudis, i el seu impacte en la pràctica clínica. Ho van fer a través de quatre taules moderades per experts.

Jordi Parisi, resident d'últim any de medicina intensiva de l'Hospital de Mataró, va obrir el debat oferint una mirada crítica a un estudi que compara l'eficàcia d'administrar albúmina o sèrum fisiològic per corregir la hipotensió causada per una sèpsia en pacients cirròtics… També hi va exposar Daniel Pérez, R-2 de la nostra UCI.

Joan Carles Yébenes, Mònica Ballester i Mariló Bosque, durant la inauguració
Joan Carles Yébenes, Mònica Ballester i Mariló Bosque, durant la inauguració
Jordi Parisi, R-5 de Medicina intensiva
Jordi Parisi, R-5 de Medicina intensiva