El Pla estratègic continua el seu desplegament

S’ha constituït el grup impulsor, format per 75 persones de diferents centres i categories professionals. Han rebut del gerent, Ramon Cunillera, l’encàrrec de liderar les accions concretes que han de permetre avançar cap a l’assoliment dels objectius establerts al Pla estratègic 2025. Va ser en una sessió que va tenir lloc la setmana passada a la Sala d’Actes de l’Hospital de Mataró.

El full de ruta del Consorci fins al 2025 es va definir mitjançant un procés participatiu desplegat durant el segon semestre del 2021. Hi van participar prop de 800 persones a través d’enquestes, entrevistes i grups focals donant lloc a un debat ric en idees i en propostes d’acció.

El document estratègic. Una primera concreció d’aquestes aportacions va ser el document Pla estratègic 2025, publicat ara fa un any. S’articula al voltant de l’eix central, Millorar l’experiència del pacient, i sobre aquest giren els altres cinc eixos: Resultats, Lideratge, Xarxa, Impacte global i Coneixement. Aquests eixos es despleguen en 25 grans objectius estratègics, i cadascun d'ells té com a responsable un membre del comitè de direcció ampliat.

Aterrar l’estratègia en la realitat. A partir de les idees ja aportades durant el procés participatiu, l’equip redactor va formular 160 accions per avançar en l’assoliment dels objectius. Les accions són de diferent envergadura i complexitat però, en principi, totes elles assumibles en un període de quatre anys. Per poder-se realitzar, aquestes accions s’han de dotar d’un calendari i un lideratge clars. 

El grup impulsor. L’equip redactor del Pla estratègic ha identificat 75 persones per posar-se al capdavant d’aquestes accions, que pengen d'un objectiu o altre. Aquests professionals s’han escollit en funció del seu coneixement tècnic sobre l’àmbit del projecte, el seu lideratge i el compromís amb el Consorci.  Treballaran amb el directiu responsable de l’objectiu estratègic per concretar l’equip de treball, el calendari i els recursos necessaris per tirar el projecte endavant. El dia 9 es va constituir formalment en un acte convocat pel gerent del Consorci, Ramon Cunillera, a la Sala d’Actes.

Rendiment de comptes. El Pla estratègic 2025 posa l’èmfasi en el creixement (en estructura i activitat), la participació (de professionals i usuaris) i el rendiment de comptes com a trets característics i essencials del funcionament del Consorci durant aquest període. Cada any es realitzarà un informe de seguiment del Pla amb indicadors de resultat. D’aquesta manera, es podrà avaluar si s’estan assolint o no els objectius establerts. El primer informe es farà públic durant el mes de març-abril.