Repte “360º Pedraforca” assolit!!

El programa "Consorci Saludable" estimula l'adquisició d'hàbits que promouen la salut i el benestar dels professionals

Dissabte passat, 30 professionals del Consorci es van reunir a Gòsol per fer la volta a la base del Pedraforca: una ruta de 17 km amb un desnivell acumulat de 642m. Els participants, que van comptar amb tres guies professionals, han estat alumnes dels cursos de marxa nòrdica del programa “Consorci Saludable”; la propera edició d’aquest curs s’obrirà tindrà lloc el primer semestre del 2023.

El grup que ha participat en els tallers en marxa nòrdica, impartits per l’instructor i guia  Antonio Brieba, s'ha estat preparant amb sortides entre 2 i 3 cops per setmana pels voltants de l'Hospital de Mataró i algunes caminades populars organitzades per diferents entitats.

En què ha consistit el Repte 360º Pedraforca? Ha estat una caminada en una ruta circular al voltant de la base de la muntanya. Podeu veure fotos i vídeos d’aquesta aventura en aquest ENLLAÇ.

Jo també vull caminar! Un cop assolit el repte de tardor, l'equip de marxa nòrdica començarà aviat a preparar el repte de la primavera vinent. Si ets professional del Consorci, i vols cuidar-te mentre camines, apunta't a la propera edició del curs de marxa nòrdica, que s'anunciarà a la intranet durant el primer trimestre del 2023. 

Consorci Saludable. La marxa nòrdica s'emmarca dins del programa Consorci Saludable, que promou el Servei de Prevenció de Riscos Laborals i que s’adreça exclusivament als professionals del Consorci. Té l'objectiu de promoure l'adquisició d'hàbits i rutines saludables a fi d'estimular el benestar físic i emocional, que és un dels eixos d’actuació de la política de responsabilitat social de l’entitat.

La marxa nòrdica consisteix en caminar amb l'impuls de bastons i té múltiples beneficis:

  • Movem fins al 90% dels nostres músculs
  • Té un baix impacte per a les articulacions (turmells, genolls i malucs)
  • Augmenta la serotonina i disminueix el cortisol
  • Ajuda a mantenir una postura corporal correcta
  • És un 40% més efectiu que caminar sense bastons
  • Es tracta d'un exercici que s'associa a beneficis en la salut de sistemes múscul esquelètics, cardiorespiratori, endocrí i metabòlic, immunitari, neurològic i psicològic.
L'esforç ha valgut la pena!
L'esforç ha valgut la pena!