L'Hospital de Mataró posa en marxa un segon TAC que permet augmentar el nombre d'exploracions

Un nou TAC d'última generació s'instal·larà durant el primer trimestre de 2023, però ara ja funciona un equip provisional per reduir la llista d'espera. Durant l'últim any s'han renovat diversos equips de diagnòstic per la imatge que permeten realitzar proves que fins ara no es podien fer a l'Hospital.

Des d'aquest mes de novembre, l'Hospital de Mataró disposa d'un segon TAC que permetrà augmentar el nombre d'exploracions anuals. Durant el 2021, el Servei de Diagnòstic per la Imatge va arribar a fer més de 17.000 tomografies computades, però la demanda d'aquest tipus de prova al Maresme és encara superior.

Es tracta d'un aparell provisional que serà substituït per un de nou, amb un software més modern, al primer trimestre de 2023.

Renovació dels equips. A l'estiu de 2021 es va iniciar la renovació de diversos equips de diagnòstic per la imatge amb una inversió d'1,6 milions d'euros dels quals, prop d'un milió provenia del Programa Específic de Suport a la Renovació Tecnològica (PERT) promogut pel Servei Català de la Salut. Els equipaments que es van instal·lar van ser:

  • Un nou equip de tomografia axial computeritzada (TAC)
  • Una nova ressonància magnètica
  • Un nou equip de mamografia
  • Una nova unitat radiològica digital

Equips d'última tecnologia com aquests permeten que ara es facin a l'Hospital algunes proves que fins ara no era possible, com estudis cardiològics, mamografies en 3D o estudis de perfusió cerebral per visualitzar la zona isquèmica de pacients amb ictus. A més, tota aquesta renovació suposa una millora important en la qualitat de la imatge, que ajuda a l'hora d'informar les proves.