Els anestesistes Isabel Fábregas i Sergio Vitale, finalistes en els premis CSC Impulsa amb el projecte "Comunica el teu dolor"

La setmana passada van presentar el seu projecte a la gala celebrada al Cosmocaixa i van ser un dels 16 projectes finalistes, d'entre els 61 presentats a aquesta primera edició dels premis CSC Impulsa, que ha volgut detectar, reconèixer i donar suport a les iniciatives innovadores d'entitats sanitàries. No us perdeu el vídeo de presentació que trobareu adjunt a la notícia.

És un projecte ideat per l'anestesista Sergio Vitale i creada per un equip de professionals del Consorci dels serveis d'anestesiologia, cirurgia general i sistemes d'informació, que serveix per monitorar i controlar el dolor dels pacients que se sotmeten a una cirurgia sense ingrés.

PostOp at Home. És una aplicació mòbil que permet millorar el control del dolor postquirúrgic i, per tant, el patiment i el risc de complicacions dels pacients de cirurgia ambulatòria. Amb ella, els pacients que marxen a casa al cap de poques hores de la intervenció poden reportar una autoavaluació del dolor que tenen a través del telèfon mòbil i es millora el control postoperatori per part dels professionals, el patiment del pacient i el risc de complicacions.

CSC Impulsa és una iniciativa promoguda des de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), en col·laboració amb Roche, amb l'objectiu d'impulsar la innovació al sistema sanitari, incentivant la cultura de la innovació a les organitzacions associades.