Les persones amb malaltia renal ja es poden visitar a l'Hospital de Mataró

La consulta funciona des de fa un any i mig i ja ha atès més de 280 pacients per al control de la seva patologia. Gràcies a l'acord de col·laboració amb l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, aquests pacients ja no s'han de desplaçar fins a Badalona.

Des del març de 2021, l'Hospital de Mataró disposa d'una consulta de nefrologia en coordinació amb l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, i això permet que els pacients de l'Hospital de Mataró no s'hagin de traslladar fins a Badalona per al control de la seva malaltia renal. Aquesta nova consulta funciona dos cops per setmana i ja ha atès més de 280 pacients en un any i mig.

Els pacients més greus o que han de fer diàlisi, han de continuar fent-ho a l'Hospital Germans Trias.

Una patologia en augment. A Catalunya hi ha més de 750.000 persones amb malaltia renal crònica, i en els pròxims anys hi haurà un increment de persones amb aquesta malaltia per l'augment de l'esperança de vida i de l'envelliment de la població, però principalment degut a factors de risc com són la diabetis, la malaltia cardiovascular, la hipertensió arterial, el tabaquisme, l'obesitat, el sedentarisme, la mala alimentació i els antecedents familiars.

Maresme Renal. L'Hospital de Mataró va acollir dijous passat la primera jornada d'actualització en nefrologia que se celebra al Maresme, amb la finalitat d'aprofundir en el coneixement del diagnòstic i del tractament d'aquesta patologia, millorar la formació i empoderar els professionals que atenen aquests pacients. Hi van assistir més de 80 professionals que atenen pacients amb patologia renal, però que no són nefròlegs, sobretot metges de família, geriatres i internistes.