PostOp at Home, l’app pel seguiment del dolor postoperatori, finalista en els premis CSC Impulsa 2022

És un projecte ideat per l'anestesista Sergio Vitale i creada per un equip de professionals del Consorci dels serveis d'anestesiologia, cirurgia general i sistemes d'informació, que serveix per monitorar i controlar el dolor dels pacients que se sotmeten a una cirurgia sense ingrés. Ha estat un dels 16 projectes finalistes, d'entre els 61 presentats a aquesta primera edició dels premis CSC Impulsa, que volen detectar, reconèixer i donar suport a les iniciatives innovadores d'entitats sanitàries.

CSC Impulsa és una iniciativa promoguda des de l'Àrea d'Innovació i Partenariat del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), en col·laboració amb Roche, que busca impulsar la innovació al sistema sanitari, incentivant la cultura de la innovació a les organitzacions associades. Els tres projectes guanyadors rebran 30.000, 20.000 i 10.000 euros, respectivament, a més de l'accés a un programa de mentoring per treballar la millora de les iniciatives.

PostOp at Home és una aplicació mòbil que permet millorar el control del dolor postquirúrgic i, per tant, el patiment i el risc de complicacions dels pacients de cirurgia ambulatòria. Amb ella, els pacients que marxen a casa al cap de poques hores de la intervenció poden reportar una autoavaluació del dolor que tenen a través del telèfon mòbil i es millora el control postoperatori per part dels professionals, el patiment del pacient i el risc de complicacions.