L'Hospital de Mataró finalitza la segona fase d'obres per ampliar el bloc quirúrgic i disposar d'un nou hospital de dia oncològic

Els serveis mèdics s’han traslladat de la planta baixa a la planta -2, una àrea de treball més gran, millor dotada tecnològicament i amb llum natural (és l’espai on abans hi havia l’arxiu d'històries clíniques) i està previst que a la tardor el servei de rehabilitació es traslladi també a la planta -2. En aquest moviment s’han reubicat i remodelat les aules de formació, que es mantenen a la mateixa planta.

Aules de Formació. Puig Pedrós, Montseny i Burriac són les tres noves aules situades a l'antic espai de Gestió Econòmica. Els nous espais permetran acollir un total de 80 persones repartides de la següent forma:

  • Puig Pedrós: 15 persones
  • Montseny: 25 persones
  • Burriac: 40 persones

Les tres aules disposen d'insonorització dels espais, millores d'equipaments audiovisuals i sistema de visualització de disponibilitat a l'entrada. La gestió de les aules dependrà, com sempre, del departament de Formació Contínua.

Àrea de treball dels serveis mèdics. Situada al soterrani 2, on s'ubicava l'Arxiu, s'ha construït un espai amb:

  • 16 despatxos per als caps de servei,
  • 64 punts de treball individuals per adjunts i residents,
  • 4 zones comunes de reunió o treball.

Amb les obres d'adequació d'aquest espai, s'han aconseguit que tots els caps de servei disposin de despatx propi, fet que abans no tenien. També hi ha més punts de treball amb llum natural per als diferents professionals, així com una important millora en l'equipament tecnològic amb noves estacions de treball, TV per a realitzar sessions clíniques i presentacions i un nou sistema per a videoconferències.

Medicina Física i Rehabilitació. Es preveu que a mitjans del mes de setembre finalitzin les obres i el trasllat d’aquest Servei, que s'ubicarà al costat dels despatxos mèdics del soterrani 2, en un nou espai més adequat a les necessitats actuals de la població i dels professionals.

Els trasllats s'engloben en les obres per construir un nou hospital de dia oncològic i ampliar el bloc quirúrgic: dos nous quiròfans i ampliació de l’àrea de reanimació i de la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés. Aquestes obres, que finalitzaran el 2024, tenen una inversió prevista de 10 milions d'euros.