Dues noves dietes per als pacients ingressats a l'Hospital de Mataró: halal i vegetariana

La nova oferta respon a la necessitat existent entre la població i aquestes dues dietes se sumen a les prop de 60 que compta el servei de restauració. L'objectiu és que una adequada alimentació, adaptada a les seves necessitats i preferències, pugui beneficiar la recuperació del pacient. Ens ho explica en un vídeo la Mireia Arús, cap del Servei de Dietètica i Nutrició.

La dieta halal s'ha dissenyat per a aquells pacients ingressats que segueixen la religió musulmana i compta amb plats sense carn de porc i derivats, i s'ofereix la resta de carns sacrificades segons les normes halal. Compta amb el certificat de l'Institut Halal, que determina que els productes alimentaris compleixen els requisits pel consum de la població musulmana.

L'ovolactovegetariana s'ofereix a aquells pacients que no ingereixen carn, peix i derivats d'aquests productes en la seva alimentació habitual i que, per tant, per assolir una dieta amb àpats complets i equilibrats s'utilitzaran aliments proteics d'origen vegetal com els llegums i derivats d'aquests com el tofu, Heura, soja texturitzada, i nuggets, falàfels i hamburgueses vegetals, així com els lactis i l'ou com a font proteica animal.

Aquestes dues noves opcions passen a formar part del catàleg de dietes bàsiques. A part, el ervei de restauració compta amb un ampli catàleg de dietes terapèutiques per aquells pacients que necessiten un tipus de nutrició específica per ajudar a la seva recuperació (dieta baixa en greixos saturats, controlada en hidrats de carboni, baixa en potassi, d'absorció alta, baixa en residus, triturada disfàgia, pastosa, semisòlida, entre moltes altres).

Exemple de dieta halal
Exemple de dieta halal