L’Hospital de Mataró estrena nous equips de diagnòstic per la imatge

Permeten fer proves que fins ara no es feien a l'Hospital, com TAC cardíacs i mamografies en 3D per millorar la detecció precoç del càncer de mama. La inversió ha estat d'1,6 milions d'euros i prop d'un milió prové del Programa Específic de Suport a la Renovació Tecnològica (PERT), promogut pel Servei Català de la Salut.

El Servei de Diagnòstic per la imatge de l'Hospital de Mataró compta des de fa poques setmanes amb nous equips que permeten realitzar proves que fins ara no es podien realitzar en el centre, alhora que suposen una millora en la qualitat de les imatges i una reducció de radiació dels pacients, augmentant així la seva seguretat.

Una de les principals novetats és el nou TAC que s'acaba d'estrenar. Un aparell d'última generació, amb una tecnologia que permet fer estudis cardiològics i estudis de perfusió cerebral per visualitzar la zona isquèmica de pacients amb ictus. Aquest tipus de proves, fins ara, s'havien de derivar a altres centres.

La renovació d'equips de diagnòstic per la imatge també inclou un:

  • Un nou equip de mamografia, que estarà en marxa a finals de gener, i que permetrà fer tomosíntesis mamàries, que són estudis en 3D de la mama que ajuden a veure lesions més petites i, per tant, augmentar la detecció precoç del càncer de mama.
  • Una unitat radiològica digital, que suposa una millora en la rapidesa d'adquisició i de qualitat de la imatge, a més de permetre la realització de proves a pacients amb poca mobilitat, cadira de rodes o enllitats.
  • Un nou equip de ressonància magnètica.

La inversió necessària per a l'adquisició d'aquests nous equips ha estat d'1,6 milions d'euros i prop d'un milió prové del Programa específic de suport a la renovació tecnològica (PERT) promogut pel Servei Català de la Salut.

Millores qualitatives i seguretat del pacient. L'ús d'aquests nous equips també suposarà, a nivell general, una important millora en la qualitat de la imatge, que ajudarà a l'hora d'informar les proves. A excepció de la ressonància, la resta de proves també es podran fer ara amb una reducció de radiació per als pacients, augmentant així la seva seguretat.