El Consorci, exemple de mediació en l'àmbit sanitari

És un servei confidencial i obert a tots els treballadors, al qual es pot accedir a través de la intranet

El Consell de l'Advocacia Catalana va acollir ahir Eduard Lobera i Sara Soria, facilitadors del Consorci, per presentar l’Àgora, el nostre model de gestió alternativa de conflictes entre professionals. Ho van fer acompanyats del gerent, Ramon Cunillera, en el 3r congrés de Mediació i ADR a Catalunya.

L'Àgora és un espai per gestionar les discrepàncies que es produeixen entre els professionals del Consorci i neix el 2018, promogut pel Servei de Riscos Laborals en el marc del programa "Consorci Saludable".

El pediatre Eduard Lobera i la psicòloga Sara Soria, van explicar el funcionament de l'Àgora i l'experiència viscuda en els seus dos primers anys de vida. Ho van fer davant d'un centenar d'advocats catalans que s'han organitzat per promoure la mediació i altres mètodes extrajudicials per a la resolució de conflictes, i que busquen exemples de sistemes de mediació ja implantats.

El gerent de l’entitat, Ramon Cunillera, al seu torn, va contextualitzar la creació de l'Àgora en l'aposta estratègica per promoure un espai de treball que rebutja la violència, i aposta pel diàleg i la comunicació no violenta per resoldre els problemes entre les persones.

Equip híbrid. L'Àgora es posa en marxa amb 18 facilitadors, professionals del Consorci, de diversos centres i categories professionals, formats i acompanyats per mediadors de la Societat Catalana de Mediació i Gestió Alternativa de Aonflictes en Salut. Per tant, és un equip format per professionals del Consorci i experts externs. En aquests moments, s'està produint un recanvi i la incorporació de nous membres, de manera que l'any vinent l'equip de facilitadors es veurà reforçat significativament.

Escolta activa. La iniciativa de crear un espai de gestió alternativa de conflictes respon al resultat de l'enquesta "Tens la paraula", del 2015, i va ser un dels projectes del Pla Estratègic 2017-2020. El model definitiu sorgeix d'un procés participatiu que es va dur a terme el 2017 i en el qual van prendre part 80 professionals.