L’UCI de l’Hospital de Mataró, reconeguda com una de les millors de l’Estat

L'Hospital de Mataró ha rebut el premi Top 20 en l'àrea d'Atenció al Pacient Crític, com a millor hospital públic d'Espanya de la seva categoria en aquesta especialitat.

Aquest guardó reconeix els centres que destaquen pel tractament dels pacients crítics que requereixen ingrés a la Unitat de Cures Intensives (UCI), per la complexitat i gravetat de les patologies tractades, el treball interdisciplinari i la qualitat dels professionals sanitaris. Alguns dels índexs analitzats són el de la durada de les estades i la mortalitat.

Joan Carles Yébenes, cap del Servei, i Ivana Anglade, cap d’àrea de l'UCI, van recollir ahir el premi a la gala celebrada a Madrid.

Els premis TOP 20 són una distinció que avalua als centres sanitaris espanyols, tant públics com privats, mitjançant més de 120 indicadors de qualitat, funcionament i eficiència en vuit àrees clíniques: sistema nerviós, respiratori, cor, digestiu, múscul-esquelètic, ronyó i vies urinàries, dona i atenció al pacient crític.

UCI ampliada. Ara fa poc més d'un any, l'Hospital de Mataró va ampliar la capacitat de la Unitat de Cures Intensives, passant de 14 a 22 llits, per respondre de forma més eficaç i flexible a un augment sobtat de malalts crítics al Maresme. Una ampliació que també respon a una de les lliçons apreses durant l'emergència sanitària causada per la Covid-19: disposar d'estructures polivalents i flexibles -i també més humanitzades- per fer front a l'increment sobtat d'ingressos, siguin per covid o per altres malalties.