L’Hospital de Mataró va realitzar durant 2020 més de 120 cirurgies de càncer de mama

Al Maresme, les pacients diagnosticades de càncer en el programa de cribratge es manté estable respecte anys anteriors

Tot i la pandèmia, el nombre d'intervencions per patologia mamaria maligna que es van realitzar a l’Hospital de Mataró durant el 2020 va augmentar un 8% respecte a l'any anterior, i un 25% dels diagnòstics es van realitzar dins el programa de cribratge poblacional al Maresme (un percentatge que el 2019 va ser del 21,5%).

Avui se celebra el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, una patologia amb 5.000 nous casos cada any a Catalunya, però que compta ja amb una supervivència del 90%.

Al Maresme, les pacients diagnosticades de càncer en el programa de cribratge es manté estable respecte anys anteriors (24.8%), malgrat el fet que, a causa de la situació de pandèmia per la COVID-19, el programa va estar aturat durant un temps.

La Unitat de Patologia Mamaria de l'Hospital de Mataró va operar, durant 2020, un total de 121 pacients per patologia mamaria maligna, un 8% més que durant el 2019. Del total de pacients intervingudes, el 45% tenia entre 50 i 70 anys i un 67% va rebre un tractament quirúrgic conservador, un percentatge que va creixent any rere any. Al 33% restant se'ls va practicar una mastectomia.

Hospital de dia. Durant la pandèmia, l'activitat de l'Hospital de Dia tampoc es va aturar i es va atendre un total de 144 pacients amb diagnòstic de càncer de mama amb tractament actiu. El nombre de pacients que van iniciar la quimioteràpia per aquesta patologia durant el 2020 va ser de 71 dones.

La Unitat de Patologia Mamària de l'Hospital de Mataró està acreditada per la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamaria (SESPM) des de gener de 2010. Compta amb la participació dels serveis hospitalaris de cirurgia general, cirurgia plàstica, ginecologia, oncologia mèdica, anatomia patològica, diagnòstic per la imatge, rehabilitació i infermeria. També integra els serveis extrahospitalaris del Programa de Cribratge poblacional de Càncer de Mama, serveis de medicina nuclear i d'oncologia radioteràpica de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona.