L’Hospital de Mataró, acreditat com a centre formador en artroscòpia

La Unitat d'Artroscòpia del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital de Mataró ha rebut l'acreditació de l'Associació Espanyola d'Artroscòpia (AEA) que permet formar residents i especialistes que vulguin aprendre diferents tècniques quirúrgiques en cirurgia artroscòpia. El traumatòleg Albert Jiménez és el responsable del programa de docència en aquesta especialitat.

El servei de COT de l'Hospital de Mataró realitza més de 300 artroscòpies l'any, principalment de genoll, espatlla, maluc, turmell i peu, colze i canell. Es tracta d'una tècnica poc invasiva que permet diagnosticar i tractar lesions de les articulacions sense haver de realitzar una cirurgia oberta, el que fa que el postoperatori sigui més curt, amb menys complicacions i menys dolor.

Aquesta tècnica té una sèrie de complexitats que requereixen un aprenentatge específic i una formació continua. El fet de convertir-se en centre formador, permetrà als nostres professionals ensenyar la seva forma de treballar i intercanviar coneixements amb altres especialistes de tota Espanya.

Equip d'artroscòpia
Equip d'artroscòpia