Conservas Dani, patrocinador principal de la campanya “+salut x a un futur millor”

Conservas Dani ha donat 10.000€ a la campanya "+salut x a un futur millor" i n'esdevé patrocinador principal. El Consorci Sanitari del Maresme, impulsor de la campanya, destina els diners recaptats a projectes de recerca i de formació per millorar l'abordatge de la malaltia i de les seves seqüeles a la comarca.

Segons afirmen desde la comanyia, fundada al Maresme, "la família Sánchez-Llibre sempre ha estat molt compromesa amb el desenvolupament de la comarca. En aquests moments que s'estan vivint, s'ha vist el gran esforç i solidaritat dels nostres professionals de la salut. Veure l'esperit de sacrifici ha impulsat a l'empresa a ajudar en la mesura del possible i agraïr el gran treball que està realitzant el Consorci Sanitari del Maresme".

Solidaritat amb impacte local. Els diners recaptats fins al moment han permès oferir gratuïtament als professionals de les residències geriàtriques del Maresme el 'Curs d'expert en cures Covid-19 i síndromes geriàtriques', dissenyat amb el Tecnocampus-Mataró. En aquests moments, l'estan realitzant més de 70 alumnes procedents de 13 residències de la comarca.

D'altra banda, el Consorci està desenvolupant diversos projectes de recerca, els resultats dels quals ja s'estan aplicant en benefici dels seus pacients. D'entre ells, destaquen els orientats a tractar les seqüeles de de la malaltia, el que s'anomena covid persistent.

Per exemple, el Programa personalitzat de rehabilitació telemàtica postcovid és pioner al nostre país i dissenyat exclusivament per a les persones que presenten dificultat respiratòria (dispnea) i fatiga (disfunció muscular). Les 77 persones que fins ara han participat en l'estudi, de 55 anys d'edat mitjana, han millorat l'eficàcia mecànica en un 40% i la capacitat respiratòria en un 20%.

D'altra banda, la desnutrició en pacients de covid es tracta amb un suplement nutricional que s'aplica ja des de l'ingrés hospitalari seguint un protocol també pioner a casa nostra, que s'ha estudiat amb més de 600 persones ingressades per covid a l'Hospital de Mataró. Això ha permès rebaixar fins a la meitat la pèrdua de pes (relacionada amb la pèrdua de massa muscular i la fatiga postcovid).

Impulsem la recerca és una iniciativa que el Consorci va posar en marxa el 2019 per promoure la recerca biomèdica lligada a la comarca del Maresme i orientada a desenvolupar projectes de recerca aplicada que impactin positivament en la salut i la qualitat de vida dels seus habitants. "+ salut x a un futur millor" compta amb la col·laboració de Hartmann, Federació de Gremis i Associacions Empresarials del Maresme (FAGEM), Conservas Dani, Conmasa, Tecnocampus, Mataró Parc i Mataró Àudiovisual: https://impulsemlarecerca.csdm.cat/