El Consorci recupera l'equilibri econòmic

Aquesta setmana es presenta al Consell Rector una proposta de tancament econòmic del 2020 que, un cop validat per l'auditoria anual de comptes, permetria sol·licitar al Departament d’Economia i a la Comissió interdepartamental la recuperació de l'autonomia de gestió que el Consorci va perdre fa cinc anys.

El Consorci va tancar en dèficit el 2014 tal com mostra la Memòria d'aquell any i, per aquest motiu, la Generalitat va suspendre el règim especial d'autonomia de gestió. Per tornar a la normalitat, calia superar el dèficit i, per aquest motiu, el CatSalut ha anat acordant amb el Consorci diferents plans de reequilibri.

El pla de reequilibri vigent ja preveia superar el dèficit l'any passat, però l'epidèmia de la covid va fer que les accions previstes s'alteressin per donar resposta a l'emergència sanitària. Tot i això, s'ha pogut realitzar el 88% de l'activitat concertada i, a més, la revisió del contracte amb el Catsalut a final d'any ha permès que, finalment, el tancament de comptes previst sigui en equilibri. Així ho explica el gerent del Consorci, Ramon Cunillera, en aquesta notícia de Mataró Audiovisual.