Es reforça la Primària del Consorci amb més personal per potenciar aquest àmbit assistencial

Els tres CAP del Consorci tindran una assignació estructural durant tres anys i amb un total de 350.000 euros

Els Centres d'Atenció Primària del Consorci s'han reforçat amb més personal d'infermeria i administració, gràcies al Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària que ha posat en marxa el Departament de Salut. L'objectiu és potenciar aquest àmbit assistencial, que és un dels pilars fonamentals del sistema nacional de salut de Catalunya, més enllà de l'impacte que ha generat la Covid-19.

Així, els CAP de Mataró Centre, Cirera Molins i Argentona, a part dels diners que reben pel finançament de programes conjunturals per donar resposta a la pandèmia, com la incorporació de gestors covid i de referents covid de Salut i Escola, també tindran una assignació estructural durant tres anys i amb un total de 350.000 euros. El personal contractat permetrà millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l'atenció a la cronicitat i incrementar el suport administratiu als centres.

Durant la pandèmia, als tres CAP del Consorci s’han creat les figures de “gestor covid” i “referent covid per a les escoles”.