Dia Mundial de la Higiene de Mans: salva vides, renta't les mans!

El rentat de mans és una de les mesures més efectives per prevenir el contagi de Covid-19

La solució hidroalcohòlica o l'aigua i el sabó són eines fonamentals contra la transmissió del SARS-CoV-2. En efecte, la pandèmia de la Covid-19 ha mostrat, un cop més, la importància de la higiene de mans per prevenir els contagis, conjuntament, en aquest cas concret, amb l’ús de mascareta. Avui, Dia Mundial de la Higiene de Mans, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) vol reconèixer al col·lectiu de professionals d’infermeria per la seva contribució decisiva en l'àmbit de la prevenció de les infeccions.

L'OMS impulsa el Dia Mundial de la Higiene de Mans des del 2009 amb l'objectiu de conscienciar i implicar els professionals sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària mitjançant la higiene de les mans, una mesura senzilla i molt efectiva.

Aquest any 2020 la pandèmia de la COVID-19 ha permès visibilitat i expandir que la pràctica de la higiene de mans és una de les mesures més eficaces en el control i prevenció de les infeccions.

Diversos estudis mostren com les mans actuen de vector en la transmissió d'infeccions, o bé contaminant les superfícies que amb posterioritat tocaran els mateixos malalts, o bé en contactar amb superfícies o objectes contaminats i tocar després els malalts. És per aquest motiu que l'OMS emfatitza en el rentat de mans, amb aigua i sabó o amb preparats alcohòlics, com a principal solució.

El programa d'higiene de mans, vol aprofitar aquest esdeveniment, perquè la pràctica de la higiene de mans es mantingui en el temps i es prioritzi en tots els centres assistencials, sanitaris i socials com a objectiu fonamental de la qualitat en les cures diàries i per a la prevenció de les infeccions.

Podeu fer difusió d’informació a les xarxes socials mitjançant els hashtags: #HigieneDeMans #HigieneDeManos #HandHygiene #InfectionPrevention