Notícia
08/02/2019
Noves accions a Sant Jaume per evitar el malbaratament dels aliments

El febrer es comença a servir una dieta pensada per a dones amb requeriments nutricionals específics, després de l'èxit aconseguit amb la millora de la presentació i la textura del menjar triturat per afavorir la ingesta.

En el marc de la política de responsabilitat social del Consorci, l’àrea de Dietètica i Restauració està consolidant a Sant Jaume el programa per disminuir el residu alimentari, implantat el mes de juny de 2017 després de conèixer els resultats d’un estudi que demostrava que els pacients ingressats en aquest centre acostumen a deixar al plat entre un 35% i un 40% del menjar.

 

Dieta adequada per a dones grans. Durant aquest mes de febrer es posarà en marxa una nova mesura en aquesta línia d’actuació, que consisteix a servir una nova dieta ajustada en aportació energètica per a pacients que no necessiten ingerir tants aliments i que tenen uns requeriments nutricionals inferiors, sobretot pensat per cobrir les necessitats de les dones ancianes.

 

Aquesta mesura se suma a la ja implantada amb èxit, ara fa un any i mig, de millorar de la presentació i la textura dels aliments triturats per tal d’afavorir la seva ingesta i cobrir les necessitats nutricionals bàsiques de tots els pacients.

 

Llum verda del Comitè d’infeccions. La tercera mesura a implantar ha obtingut també el vistiplau dels membres del Comitè d’infecciós. Consisteix a poder recuperar i guardar a planta els aliments no consumits pels pacients que no requereixin cadena de fred i que estiguin embolcallats, amb l’excepció dels que s’hagin servit a pacients amb malalties transmissibles.

 

L’objectiu de totes aquestes mesures és reduir un 14% el menjar llençat, amb l’objectiu d’equiparar-se a Europa on, en el cas de la restauració en el sector sanitari, els residus suposen el 30% del menjar servit.


 Tornar enrere